Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συζητήσουν για το νέο «χαράτσι» που αφορά στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το οποίο έχει αποφασιστεί να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...
"Το νέο χαράτσι ακίνητης περιουσίας, το οποίο περνάνε στη ΔΕΗ μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε φοροεισπράκτορες και τιμωρούς, είναι αντισυνταγματικό, γιατί αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, σε μια βασική αρχή του Συντάγματος ότι ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να φορολογείται με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα. Δεν μπορεί να φορολογείται το ίδιο ένας που έχει ένα ακίνητο στην ίδια περιοχή 100 τ.μ. και έχει 50 ευρώ στην τράπεζα με έναν άλλον που έχει 500 χιλιάδες ευρώ και μετοχές και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αν θέλουν λοιπόν να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα, να το κόψουν στους εκατοντάδες μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που χρωστάνε 30 δις και τους ξεμπερδεύουν με μια μικρή περαίωση", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της συνάντησής του με το πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Από τη μεριά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, υπογράμμισε: "Οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούνται οι πολίτες. Εάν ο νόμος επιβάλει στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, τον παππού και τη γιαγιά, τον φτωχό συνάνθρωπό μας που δεν έχει μία στην τσέπη του, που το μηνιάτικο τελειώνει στις 15, εμείς δεν θα το κάνουμε. Προτιμούμε να παρανομήσουμε και ας υποστούμε τις όποιες συνέπειες".

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: