Στην Αρκαδία και Μεσσηνία βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ένα αεροδρόμιο. Πρωταγωνιστής ο υπουργός Μεταφορών που θέλει να μετατρέψει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης σε πολιτικό αν και σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται αυτό της Καλαμάτας.
Η ιστορία ήρθε στο φως όταν η βουλευτής...Γιαννακοπούλου έστειλε επιστολή στον Υπουργό τον οποίο κατηγορεί για παλαιοκομματικές μεθόδους και ότι κοινώς δουλεύει τον κόσμο των δυο νομών λέγοντας άλλα πράγματα στη Μεσσηνία και άλλα προωθεί στο νομό του, την Αρκαδία.
Όπως κι αν έχει η ιστορία αυτή εγώ θυμήθηκα τη δική μας ιστορία, με το αεροδρόμιο Παλαιοχωρίου που η ιστορία του άρχισε το 1994 και κρατά ακόμα και σήμερα.
Πέρασαν 17 χρόνια και ποτέ το ζήτημα αυτό δεν απασχόλησε τους πολιτικούς του νομού στα σοβαρά ει μη μόνο σε επίπεδο ευχών και προεκλογικών εξαγγελιών.
Ουδέποτε έγινε συστηματική δουλειά να προωθηθεί το θέμα παρά μόνο ο Φ. Δημητριάδης ως δήμαρχος Πλατέος «έσπρωξε» το ζήτημα όσο μπορούσε και εξασφάλισε την έγγραφη υποστήριξη και συναίνεση του υπουργείου Άμυνας επί ΝΔ.
Αλήθεια, τι ακριβώς κάνουν οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό; Τι κάνουν άραγε για να ενταχτεί η υπόθεση του αεροδρομίου Παλαιοχωρίου σε κάποιο πρόγραμμα ΣΔΙΤ αφού θεωρείται βέβαιο πως με δημόσιες επενδύσεις δεν πρόκειται να γίνει τίποτα διότι δεν υπάρχει σάλιο;
Που βρίσκεται άραγε η τοπική και η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ να βγει και θυμίσει στους βουλευτές και τους υπουργούς που επισκέπτονται την Ημαθία ότι αυτό το έργο είναι κορυφαίο για την ευρύτερη περιοχή αφού θα εξυπηρετήσει τα μάλα τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης για εξαγωγές φρούτων και κηπευτικών προς τις αγορές της Ευρώπης;
Είναι βέβαιο ότι απαντήσεις δεν υπάρχουν και γι αυτό δεν περιμένω ότι θα μπει κάποιος στον κόπο να απαντήσει…
Οι λόγοι που επιβάλεται να γίνει το αεροδρόμιο στο Παλιοχώρι σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδη είναι:
- Στην περιοχή υπάρχουν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις εκατό και πλέον στρεμμάτων.
- Έχουν εγκριθεί αντίστοιχες θερμοκηπιακές μονάδες τριακοσίων στρεμμάτων ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή άλλων επτακοσίων στρεμμάτων. - Τα παραγόμενα θερμοκηπιακά προϊόντα είναι βιολογικά με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό και με ένα ύψος ετήσιας παραγωγής που ξεπερνά τις 18.000 τόνους.
- Τέλος είναι γνωστό ότι ο κάμπος της Ημαθίας - Θεσσαλονίκης είναι ο πλέον εύφορος και πλούσιος σε υδάτινα αποθέματα της χώρας, όπου μπορούν να παραχθούν κάθε είδους οπωροκηπευτικά προϊόντα, πολλά εκ των οποίων, όπως το σπαράγγι, θα πρέπει να μεταφέρονται στους τόπους εμπορίας και κατανάλωσης το συντομότερο δυνατό, ώστε να επιτυγχάνουν τις καλύτερες τιμές και να διατηρούν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.
2 σχόλια:
Όχι δεν είναι στις καλένδες, θα το φέρει ο Δημητριάδης το είχε υποσχεθεί προεκλογικά!!
Πρωτα θα γινει αεροδρόμιο, αλλα επιδη δεν αρκει θα κανουμε και πλωτό λιμανι στο λουδια να φορτωνουν τα εμπορευματα που παραγουμε..
Δημοσίευση σχολίου