Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΜΠ. ΜΠΕΡΝΑΝΚΙ: ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ!

Μετά τον Α. Γκρίνσπαν, πρώην Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) επί δεκαετίες, ο οποίος τόνισε ότι μια «πτώχευση» της Ελλάδας θα επανέφερε την ύφεση στις ΗΠΑ, ήρθε η σειρά του νυν Προέδρου της FED, Μπεν Μπερνάνκι να κρούσει, μάλλον, με...χειρότερο τρόπο τον κώδωνα του ίδιου κινδύνου, μετά από συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), που, πρωτοφανώς, ασχολήθηκε με την Ελλάδα!

Να σημειωθεί ότι πριν του Α. Γκρινσπαν και Μ. Μπερνάνκι, ήταν ο ίδιος ο Μπ. Ομπάμα που είχε παρέμβει με τον πλέον ηχηρό τρόπο προς την πλευρά της Ε.Ε. για μέτρα αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης. Όλα τούτα τα εξαιρετικά και πρωτόφαντα ζωγραφίζουν με τον πλέον ζωηρό τρόπο το πόσο η ΗΠΑ τρέμουν στην κυριολεξία μια ενδεχόμενη ελληνική στάση πληρωμών!

Εάν δεν εξευρεθεί λύση, η ελληνική οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει απειλή για τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των Ην. Πολιτειών (FED), Μπεν Μπερνάνκι, ο οποίος υποστήριξε ότι οι αμερικανικές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπερνάνκι δήλωσε ότι "αν υπάρξει μία αδυναμία να επιλυθεί η κατάσταση αυτή, τούτο θα αποτελέσει απειλή για τα ευρωπαϊκά οικονομικά συστήματα, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και για την πολιτική ενότητα στην Ευρώπη".

Πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του "οι Ευρωπαίοι εκτιμούν την απίστευτη σημασία που έχει να διευθετηθεί το ελληνικό πρόβλημα. Είναι βέβαια πολύ σπουδαίο. Είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολη", τόνισε και σημείωσε: "Είμαστε σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας. Φυσικά δεν εμπλέκονται όλοι στις διαβουλεύσεις που γίνονται, αλλά ενημερωθήκαμε πάρα πολύ καλά".
Ο πρόεδρος της FED αποκάλυψε ότι η ελληνική οικονομική κατάσταση απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας. Δικαιολόγησε την απόφαση για συζήτηση του θέματος, επειδή -όπως είπε- "αποτελεί έναν από τους οικονομικούς κινδύνους, με τους οποίους βρισκόμαστε αντιμέτωποι".
Ο κ. Μπερνάνκι υποστήριξε πως "μια άτακτη χρεοκοπία σε ένα από τα κράτη της Ευρωζώνης θα συντάρασσε χωρίς καμία αμφιβολία τις διεθνείς χρηματαγορές. Αυτό θα είχε με τη σειρά του επιπτώσεις στα περιθώρια για τα επιτόκια δανεισμού, στις τιμές των μετοχών και ούτω καθεξής", ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της FED.

Η iskra έρχεται να υπογραμμίσει ότι όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα, αν είχε μια κυβέρνηση που ήθελε να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, θα μπορούσε, με την απειλή της «ατομικής βόμβας» που διαθέτει κατά τις ευρωζώνης και των ΗΠΑ και η οποία είναι η στάση πληρωμών, να διαπραγματευτεί σοβαρά και αποτελεσματικά την, χωρίς όρους, διαγραφή πολύ μεγάλου μέρους του χρέους.

Και αν, παρ’ ελπίδα, η διαπραγμάτευση απέβαινε άκαρπη, τότε με τη στάση πληρωμών η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση από τη σημερινή μνημονιακή λεηλασία, ενώ οι μεγάλοι πονοκέφαλοι θα μεταφέροντο στην ευρωζώνη και τις ΗΠΑ!!!

Διέξοδος υπάρχει! Πολιτική βούληση πρέπει να βρεθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: