Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

H ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

Δείτε μια ανακοίνωση του επικεφαλής του Περιφερειακού ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Πέλλας. Είναι χαρακτηριστική για την παθογένεια της Αριστεράς και μετά ακολουθεί ένα δικό μου σχόλιο σχετικά.

«ΤΟ ΚΚΕ Ν. ΠΕΛΛΑΣ (ΩΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΤΗΝ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΣΤΑ..ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.
Ο ΣΥΝ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΓΙΝΕΙ) ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΗ.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ! ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΙΝΗΜΑ?
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΌΤΙ (ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.....) ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΠΑΘΕΤΕ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ... ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗΣ. ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ... ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ!!
ΜΑΚΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ

Ο Μάκης Γεροντίδης, ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της στις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Όμως, αν και παρών στα κινήματα και στο συγκεκριμένο, ουδέποτε επιχείρησε να το καπελώσει εκδίδοντας ανακοίνωση. Είναι προφανές το άγχος τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΝ Πέλλας να δρέψουν δάφνες από ένα κίνημα που αυτό που του δίνει ζωή είναι το γεγονός ότι δεν έχει καπελωθεί από τα κόμματα.
Βέβαια, τα κόμματα της Αριστεράς έχουν μια παθογένεια, έχουν μια αδυναμία να ελέγχουν τα πάντα διότι έτσι νιώθουν και χρήσιμα. Όμως, με την πρακτική αυτή δυναμιτίζεται η ενότητα των κινημάτων που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, δυναμιτίζεται η ενότητα της αριστεράς εν γένει.
Το αντιμετωπίσαμε αυτό και στην Ημαθία όταν η ΚΕΕΡΦΑ έκανε την εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια για τους μετανάστες και την απεργία τους. Η αντίδραση από το ΚΚΕ και πιο συγκεκριμένα από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ήταν παροιμιώδης. Αφού αρχικά συμφώνησαν να μετάσχουν, υπαναχώρησαν και αποχώρησαν και σα να μην έφτανε αυτό έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία επιχείρησαν να βγουν από τα αριστερά υποστηρίζοντας ότι δεν αναδεικνύουν οι διοργανωτές όλο το θέμα και επιχειρούν να βγάλουν λάδι την Ε.Ε και το μεγάλο κεφάλαιο.
Το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι χάθηκε η ευκαιρία να εμφανιστεί ενωμένη στο θέμα αυτό των μεταναστών η Αριστερά. Το ΚΚΕ προτίμησε δια του ΕΚ Νάουσας και της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας να απέχει, καταγγέλοντας και κάνοντας δηλώσεις οι οποίες δε διαφέρουν από αυτές της ΚΕΕΡΦΑ και τις οποίες θα γνώριζαν εάν πληροφορούνταν τόσο τις δράσεις της, που δεν είναι χθεσινές,όσο και το περιεχόμενο της εκδήλωσης.
Όπως και να'χει, οι πολιτικές συμπεριφορές που απαντώνται τόσο στην Πέλλα όσο και στην Ημαθία είναι ξεπερασμένες. Τα κόμματα ως γνήσιοι γραφειοκρατικοί οργανισμοί κάνουν τη δουλειά που ξέρουν και το κίνητρό τους είναι να υφίστανται, να υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό ως μέρος της εξουσίας που πηγάζει απ΄ αυτό.
Τα κινήματα είναι των πολιτών που βέβαια οι περισσότεροι εξ αυτών ανήκουν σε κόμματα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι εγκλωβισμένοι, ότι είναι ανίκανοι να δραστηριοποιηθούν σε ζητήματα που μέσα τους τα έχουν λυμένα ασχέτως τι λεει και υποστηρίζει το κόμμα τους κεντρικά.
Οι πολίτες, όλοι εμείς μπορούμε να δείξουμε το δρόμο στις ηγεσίες και εν πολλοίς να τις αναγκάσουμε να ακολουθήσουν αλλιώς θα ξεπεραστούν και θα μπουν στο περιθώριο. Ο κόσμος της Αριστεράς μπορεί να σκεφτεί ενωτικά και να προωθήσει αυτή τη λογική, καιρός είναι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην κουράζεσαι σύντροφε ,μας έπεισες με το "ενωτικό" σου,μανιφέστο.
Μπράβο σου κε προβοκάτορα,που μόνος εσύ ανέλαβες εργολαβικά ,με επαναστατικές διαδικασίες, να σώσεις τον.... καπιταλισμό.
avanti popolo....