Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΔΡΟΥΤΣΑΣ:ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα στη Λιβύη, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. ...
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Δημ Δρούτσας δήλωσε ότι "η υιοθέτηση της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στέλνει, πρώτα απ' όλα, ένα ισχυρό μήνυμα αλλά και μια σαφή προειδοποίηση: ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός".

"Οι επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού πρέπει να πάψουν άμεσα. Συνιστούν κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου" πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η διεθνής κοινότητα έκανε ένα βήμα παραπέρα και ανταποκρινόμενη και στην έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, να υιοθετήσει πιο αυστηρές κυρώσεις στο καθεστώς του Καντάφι και να επιτρέψει την ανάληψη οποιουδήποτε μέτρου είναι απαραίτητο για την προστασία των αμάχων.

"Η Ελλάδα θεωρεί ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσης στην κρίση της Λιβύης, η αποκατάσταση της σταθερότητας και η ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, μέσα από ένα ευρύτατο διάλογο των συνιστωσών του λαού της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο και αυτή είναι η απαίτηση της διεθνούς κοινότητας, του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ένωσης. Δεν είναι αργά. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα.", επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: