Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Η Διαμαντοπούλου σε τηλεοπτική και ραδιοφωνική συνέντευξή της σήμερα δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Μετά τις καταλήψεις θα έχουμε και απεργία πείνας; Αυτές είναι υπερβολές» (αυτό δεν καταλάβαμε τι ήταν.Σαν έμμεση απειλή ακούγεται;) και πρόσθεσε ότι οι διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω καταλήψεων, θα αναπληρωθούν με μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες!...
Με αυτό το μήνυμα προσπαθεί να χτυπήσει σε ευαίσθητες χορδές μαθητές,καθηγητές και γονείς,υπενθυμίζοντας τους τις συνέπειες και ελπίζοντας να τους εκφοβίσει.Επιπλέον, δε θέλει σε καμμιά περίπτωση να συνδέσει ο κόσμος τα καλλικρατικά σχολεία με το μνημόνιο και θέλοντας να υποβιβάσει την πολιτική ουσία του θέματος, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει «λαϊκισμός και συνολική καταγγελία για το ΔΝΤ και άλλα τέτοια εύκολα».

Σχετικά με το νέο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων η υπ. Παιδείας επανέλαβε ότι φέτος θα γίνουν με το ισχύον και οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2014.

Για τους εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν λόγω συγχωνεύσεων υπογράμμισε ότι όταν καταργείται το σχολείο ο εκπαιδευτικός είναι στη διάθεση του διευθυντή και θα τον μεταφέρει στον ίδιο νομό, σε αντίστοιχη θέση και μάλιστα κατά προτεραιότητα.Ενώ αποσιώπησε θέματα σχετικά με νέους διορισμούς που δε θα υπάρξουν.

Για το ζήτημα του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, δήλωσε ότι έχει φτάσει σε όλα τα σχολεία εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία κανένα τμήμα δεν μπορεί να έχει πάνω από 25 μαθητές στο Δημοτικό, και 25 συν 10% στο Γυμνάσιο και Λύκειο, όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποδομών.Δε αναφέρθηκε καθόλου στις τάξεις-κλουβιά και με νοβοπαν χωρίσματα.Ούτε εξήγησε τι εννοεί όταν αναφέρεται σε σοβαρά προβλήματα υποδομών και πόσο συχνά είναι αυτά τα προβλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: