Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΠΕΤΑΕΙ-ΠΕΤΑΕΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ;

του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Εν μέσω βομβαρδισμών στη Λιβύη και σεισμών στην Ιαπωνία πέρασε μάλλον στα ψιλά η είδηση: Δυο υφυπουργοί (ο Ντόλιος του Εσωτερικών κι ο Σαχινίδης του Οικονομικών) κι ένας υπουργός (ο Ρέππας) σκάρωσαν και υπέγραψαν κοτζάμ κοινή υπουργική απόφαση, για να συστήσουν προσωποπαγή θέση.....
στο υπουργείο μεταφορών και να μεταθέσουν σ' αυτή (από την Ολυμπιακή!) τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Με την πρόβλεψη η θέση να τον περιμένει μέχρις ότου περάσει από τις τάξεις του βουλευτή στις τάξεις του απλού πολίτη.


Έτσι ο γενικός εισαγγελέας του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που αποκαλύπτει και στιγματίζει τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, αφού διορίστηκε κάποτε και με τρόπο που μπορούμε να φανταστούμε στην Ολυμπιακή, αφού (δεν) εργάστηκε με τρόπο που επίσης μπορούμε να φανταστούμε σ' αυτή, τώρα εξασφαλίζει και το μέλλον του –μη τύχει καμιά στραβή και βρεθεί στο δρόμο ο άνθρωπος. Αποδεικνύοντας ότι πίσω από τα γνωστά μεγάλα λόγια για τη νέα Ελλάδα συνεχίζονται τα γνωστά μικρά έργα του ΠΑΣΟΚ, που έφεραν και την Ολυμπιακή και την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.

Δεν θα άλλαζε ίσως τίποτε από το ελεεινό της ενέργειας αυτής, αν αφορούσε ένα μεσαίο ή κατώτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Όταν αφορά όμως στο γραμματέα του κόμματος, τότε δεν αποτελεί απλώς μια αναμφισβήτητη απόδειξη ότι οι άνθρωποι και οι μηχανισμοί του κόμματος αυτού είναι αδιόρθωτοι. Ούτε απλώς ότι είναι ασυνείδητοι σε τέτοιο βαθμό, ώστε με την πολιτική τους να βυθίζουν εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και στην ανεργία και την ίδια στιγμή να βολεύουν τον εαυτούλη τους. Αλλά ότι είναι τόσο βαθιά και διεστραμμένα ιδιοτελείς, ώστε να μην καταλαβαίνουν καν τον αντίκτυπο των πράξεών τους.


Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι κατάντησαν πολιτικά παχύδερμα της εξουσίας –άλλη εξήγηση για το θράσος και τη βλακεία της ανηθικότητάς τους δεν υπάρχει. Καμένοι από τα ναρκωτικά του ρουσφετιού και του βολέματος κατάντησαν πολιτικοί κακοποιοί, που περιφρονούν όχι μόνο την ηθική, αλλά και το αίσθημα δικαίου και την «αστυνομία» της κοινής γνώμης. Η παθογένεια της μαρμίτας έχει εξουδετερώσει σ' αυτούς ακόμα και το αίσθημα αυτοσυντήρησης που οι κοινοί κακοποιοί διαθέτουν. Αλλιώς θα είχαν αναρωτηθεί: Πετάει- πετάει ο Καρχιμάκης; Αλλά μπα! Κατά τα άλλα, όταν τους παίρνουν με τα γιαούρτια τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ...

avgi

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια αυτος δεν ειναι που το επαιζε αδιαφθορος ,δικαιος και...θιασωτης της αξιοκρατιας? η κανω λαθος?