Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΒΑΖΕΙ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΤΕΛΕΙ!!!

-Όσο πιο πολύ κάθονται στην κυβέρνηση τόσο πιο πολύ τους εκθέτουν. Λειτουργούν ως αμίλητα στρατιωτάκια της τρόικας οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ
Τον ορισμό κριτηρίων για την παροχή του επιδόματος ανεργίας και άλλων κοινωνικών επιδομάτων επιβεβαίωσε ο επίτροπος Όλι Ρεν, ερμηνεύοντας την πρόβλεψη του επικαιροποιημένου μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ το 2012 από "επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης".
Ο Ρεν έδωσε την εν λόγω απάντηση...σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, σχετικά με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη του μνημονίου.
Ο κ. Χουντής είχε ζητήσει να μάθει ποια είναι τα "ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης;".
Ο κ. Ρεν σημειώνει ότι το ποσό των 500 εκ. ευρώ μέσα στο 2012, θα προκύψει από "τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία”.
Προσθέτει ότι “θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αναμενόμενο ποσό των 500 εκ. ευρώ που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί εάν βελτιωθεί ο μηχανισμός βάσει του οποίου πραγματοποιείται ο έλεγχος των περιουσιακών και εισοδηματικών στοιχείων ή με την καλύτερη στόχευση και την δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων”.
Το επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 454,25 ευρώ- χορηγείται για διάστημα από 6 έως 12 μήνες .Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η ανεργία έκανε "άλμα" κατά 5,5% τον Ιανουάριο. Επισήμως, οι άνεργοι στη χώρα ανέρχονται τώρα στους 689.558.
Στο ζήτημα της ανεργίας στην Ελλάδα αναφέρεται επίσης ανταπόκριση του αμερικανικού CNN, με τίτλο "Νέοι, Έλληνες και άνεργοι", η οποία καταγράφει τα αδιέξοδα της νέας γενιάς στην Ελλάδα, ως προς την αναζήτηση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: