Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ. ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ

Αν και μπήκαμε στη δεύτερη χρονιά του Μνημόνιου και του ΔΝΤ, αν και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση χρεωκοπείας οι προσλήψεις γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Για φέτος έχουν προγραμματιστεί να γίνουν προσλήψεις και σας παρουσιάζουμε τους τομείς και τις ειδικότητες που έχει αποφασιστεί να προσληφθούν ώστε να είστε προετοιμασμένοι.
Πιο συγκεκριμένα:
Σε 11 τομείς του Δημοσίου θα δοθεί προτεραιότητα για την πρόσληψη μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού, το 2011.
Αναμένεται επίσης να προσληφθούν και επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, των οποίων η πρόσληψη είχε παγώσει μετά την απαγόρευση το 2010 λόγω του Μνημονίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

- Στο υπουργείο Υγείας που έχει προγραμματίσει την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας τα οποία θα προσλάβουν κυρίως ένστολους

- Στο υπουργείο Παιδείας το οποίο θα προσλάβει εκπαιδευτικούς.

- Στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την πρόσληψη δικαστικών λειτουργών.

- Στο υπουργείο Εργασίας για την πρόσληψη προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων

- Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τους ΟΤΑ οι οποίοι θα προσλάβουν προσωπικό για τις τεχνικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό για τις νέες υπηρεσίες που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη».

Οι ανάγκες αυτών των υπηρεσιών θα καλυφθούν ιδίως από προσωπικό των παρακάτω κατηγοριών:

Από αποφοίτους όλων των παραγωγικών σχολών του Δημοσίου, όπως, Εθνική Σχολή Δικαστών, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων), Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Από προσωπικό που περιλαμβάνεται στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που εκδόθηκαν μέχρι την 31-12-09

Από προσωπικό που περιλαμβάνεται σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων που εκδόθηκαν μετά την 01-01-2010 και από διοριστέους βάσει ειδικών διατάξεων

Τα κριτήρια τα οποία θα ληφθούν υπόψη είναι:
- O αριθμός των αποχωρήσεων εξειδικευμένου προσωπικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας ή φορέα κατά το 2010 ( μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ), τα καθήκοντα του οποίου είναι συναφή με τους τομείς προτεραιότητας.

- Oι νέες αρμοδιότητες της υπηρεσίας ή του φορέα που προέκυψαν κυρίως από τον Καλλικράτη και απαιτούν την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

- O αριθμός προσωπικού ανά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα που μετατάχθηκε σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου κατά το προηγούμενο και το τρέχον έτος.

- O αριθμός προσωπικού ανά κατηγορία κλάδο και ειδικότητα που μετατάχθηκε από υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά το προηγούμενο και το τρέχον έτος.


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών την πρόσληψη σε όλη τη Θεσσαλία 200 ατόμων ως έκτακτο προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου και επιπλέον 85 ατόμων με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.
Αναλυτικά, ανά περιφερειακή ενότητα, το περιφερειακό συμβούλιο υπέβαλε αίτημα για τις παρακάτω προσλήψεις:
Λάρισα: 89 άτομα έκτακτο προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και 34 άτομα με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.
Τρίκαλα: 59 άτομα έκτακτο προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και 6 άτομα με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.
Μαγνησία και Βόρειες Σποράδες: 52 άτομα έκτακτο προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και 25 με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.
Καρδίτσα: 20 άτομα με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: