Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης (ΣΑΘ) προχωρά σε σειρά κινητοποιήσεων με στόχο την κατάργηση του νέου Νόμου, αφού η ένταξη του επαγγέλματος του μηχανικού στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων είναι εντελώς αυθαίρετη....

Καταγγέλει ότι η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των αρχιτεκτονικών μελετών εισάγει την εσφαλμένη αντίληψη ότι η αρχιτεκτονική μελέτη είναι μια εμπορική πράξη και όχι πνευματική εργασία που σχετίζεται άμεσα με τη δημόσια ασφάλεια, την ποιότητα παραγωγής του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος και την ιστορική κληρονομιά της χώρας. Είναι δε η αρχή για επικείμενες αλλαγές στον τεχνικό κλάδο, με τις οποίες θα κλείσει η πόρτα του επαγγέλματος για την μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών.

Διαπιστώνεται παράλληλα ότι η λογική της ανάθεσης στο ΤΕΕ της διαχείρισης των επαγγελματικών ζητημάτων δεν οδήγησε πουθενά.

Η πρώτη απο μια σειρά κινητοποιήσεων θα είναι η εκδήλωση διαμαρτυρίας και προβολή των θέσεων του Συλλόγου στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου (Σάββατο 19/03_12:30)και ο αποκλεισμός της εισόδου του Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα, για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: