Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ


Workers March In Spending Cuts Backlash by aggelosandreou

Ταραχές έχουν ξεσπάσει στο Λονδίνο. Ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε τράπεζα της HSBC, πετώντας μπογιές σε αστυνομικούς και επιχειρώντας να εισβάλλουν στο κτίριο. Δεκατέσσερις διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση..Μία ομάδα διαδηλωτών που επιχείρησαν να καταλάβουν καταστήματα στο κεντρικό Λονδίνο συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του Λονδίνου σε μία μαζική διαμαρτυρία κατά των περικοπών και της λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση συνασπισμού.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια της τράπεζας HSBC, όπως και των Loyds και Santander και έγραψαν στους τοίχους τα συνθήματα "σπάστε τις τράπεζες" και "κλέφτες", ενώ και το ξενοδοχείο Ritz και το κατάστημα Ann Summers έγιναν στόχος των διαδηλωτών.
Δεκατέσσερις διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί στο κέντρο του Λονδίνου, με δώδεκα εξ αυτών να έχουν τραυματιστεί ελαφρά και δύο να φέρουν μη ανησυχητικά για τη ζωή τους τραύματα.
Μέσω του λογαριασμού της στο twitter, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως σημειώθηκαν δύο σημαντικά περιστατικά καταστροφών σε καταστήματα και βίας σε αστυνομικούς μακριά από την πορεία.
Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην πλατεία Piccadilly έχουν κληθεί να τα κλείσουν λόγω των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα, με εκατοντάδες διαδηλωτές να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα και να προκαλούν φθορές.
Βάσει εκτιμήσεων, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου, σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από την πορεία που είχε πραγματοποιηθεί από τον πόλεμο στο Ιράκ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις φοβούνται για βίαιες αντικαπιταλιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να επισκιάσουν τη διαδήλωση και να προκαλέσουν χάος στο Λονδίνο.
Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα είναι η μεγαλύτερη πορεία μετά από εκείνη που πραγματοποιήθηκε το 2003, όταν βγήκαν ένα εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο στο Ιράκ.
"Δεν ανησυχώ τόσο για τον εαυτό μου, αλλά οι πελάτες που συναναστρέφομαι είναι ευάλωτοι και ανησυχώ για αυτούς και για τους νέους αυτής της χώρας", ανέφερε ο Peter Keats που βρίσκεται στη μεγαλειώδη πορεία.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: