Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Την προσωρινή αναστολή της διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου, αποφάσισαν οι εκδοτικοί οίκοι, μέχρι το υπουργείο Παιδείας να απαντήσει επίσημα για την τακτοποίηση των οικονομικών του οφειλών απέναντί τους...
και για την οριστικοποίηση της νέας κοστολόγησης.

Ειδικότερα, σε σύσκεψη των συλλογικών φορέων των εκδοτών την περασμένη Παρασκευή, αποφασίστηκε η αποστολή αιτήματος προσωρινής αναστολής της έναρξης διανομής των επιστημονικών συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου προς το υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, αλλά και η διοργάνωση άμεσα συνέντευξης Τύπου στη Στοά του βιβλίου.

Η ΔΟΕ συνεδριάζει σήμερα και ένα από τα βασικά ζητήματα που θα θέσει θα είναι η κατάργηση της μετεκπαίδευσης των δασκάλων. «Φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί τής μετά ΔΝΤ εποχής δεν χρειάζονται μετεκπαίδευση και επιμόρφωση, ιδιαίτερα όταν απομακρύνονται από τα διδακτικά τους καθήκοντα και δημιουργούν κενά, τα οποία πρέπει να καλυφθούν από το υπουργείο. Με τις συγχωνεύσεις το υπουργείο εξοικονομεί 2.000 θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, ενώ με την κατάργηση της μετεκπαίδευσης και το κόψιμο των εκπαιδευτικών αδειών άλλες 1.000», τονίζει στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς.

tvxs.gr, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: