Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΑΡΘΗΚΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Mετά από χρόνια η Βουλή ψήφισε την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών για να δικαστούν. Πρόκειται για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Αρβανιτίδη, Παναγιώτη Δημτρουλόπουλο και Αργύρη Λαφαζάνη, οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα όπως παράβαση καθήκοντος και υπεξαίρεση εγγράφου κλπ. Οι τρεις βουλευτές θα υποχρεωθούν τώρα να υπερασπίσουν τον εαυτό τους όπως και το σύνολο του ελληνικού λαού.
Πιο συγκεκριμένα...Ο Γ. Αρβανιτίδης κατηγορείται για απείθεια κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και υπεξαγωγή εγγράφου κατά συναυτουργία, αδικήματα που φέρεται να διέπραξε όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου το 2006.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 146 βουλευτές, κατά 36, ενώ 5 ψήφισαν λευκό.
Ο Π. Δημητρουλόπουλος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης Ηλείας. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 145 βουλευτές, κατά 31, ενώ 11 ψήφισαν λευκό.
Ο Αρ. Λαφαζάνης κατηγορείται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση σε δίκη στην οποία ήταν πολιτικός ενάγων. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 1424 βουλευτές, κατά 53, ενώ 10 ψήφισαν λευκό.
Τέλος, η Βουλή απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας της αντιπροέδρου της Βουλής Βαρβάρας Νικολαΐδου, η οποία κατηγορείται για αντίσταση και αυτοδικία. Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 13, κατά 161, ενώ 13 βουλευτές ψήφισαν λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: