Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συνεχίζεται η κατάληψη του δημαρχείου του δήμου Αθηναίων από συμβασιούχους δημοτικούς υπαλλήλους.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να...

μην αποσύρει από την ημερήσια διάταξη το θέμα της πρόσληψης 800 νέων συμβασιούχων με οκτάμηνη διάρκεια.

Παράλληλα, εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας πραγματοποιούν κατάληψη και στο αμαξοστάσιο του Δήμου, επί της Ιεράς Οδού, με αποτέλεσμα να επανέρχεται ο κίνδυνος συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος, στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι τεσσάρων σωματείων εργαζομένων στο δημαρχιακό μέγαρο με το δήμαρχο τού ζήτησαν να αποσύρει οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με το Β. Πολυμερόπουλο "ο δήμαρχος αποφάσισε την ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, να μην αποσύρει τώρα το θέμα από την ημερήσια διάταξη και ενδιάμεσα να γίνει διαβούλευση με τα σωματεία των εργαζομένων στον δήμο για το τι μέλει γενέσθαι".

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τους, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάληψη του κτιρίου της Δημαρχίας. Στο σύνολό τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο, τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και ζήτησαν την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης, Νικήτας Κακλαμάνης, αντέδρασε δηλώνοντας πως "είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται η ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο, ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά από το πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων".

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθεί το αίτημα των συμβασιούχων και για την μονιμότητά τους, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι "το αίτημα για μονιμότητα θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους 35.000 απολυμένους στους δήμους όλης της χώρας και σε αυτό να προστεθεί και το αίτημα να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων".

Αδιαλλαξία συμβασιούχων βλέπει ο Καμίνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με δήλωσή του τη Δευτέρα το απόγευμα, καταδίκασε "την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και καταλαμβάνοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου".

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι "όλες οι προσπάθειες να βρεθεί κάποια συνεννόηση ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση συνάντησαν την αδιαλλαξία των εκπροσώπων των συμβασιούχων".

Κάλεσε δε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να «καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες» που οδήγησαν στην αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: