Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Ξεκινά η λειτουργία του Πανελλήνιου Δικτύου υποστήριξης των υπερχρεωμένων καταναλωτών και παροχής δωρεάν νομικής συνδρομής στην προσπάθειά τους για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών τους, με τη συμμετοχή δικηγορικών συλλόγων και ενώσεων καταναλωτών από όλη τη χώρα...
Αυτό γνωστοποίησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή 15 Μαρτίου 2011. Σύμφωνα με το Ν. 3869/2010, οι οφειλέτες που θέλουν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του και να επιτύχουν απαλλαγή τους από τα χρέη υποχρεούνται, πριν από την υποβολή αίτησης στο δικαστήριο, να επιδιώξουν συμβιβασμό με τους δανειστές τους.

Παράλληλα, ετοιμάζονται νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως είναι η συνολική αναμόρφωση τόσο του Ν. 2251/94, ο οποίος ορίζει το βασικό πλαίσιο για την προστασία των καταναλωτών, όσο και η αναδόμηση της ασφαλιστικής αγοράς με νομοθετική ρύθμιση που έρχεται σύντομα για διαβούλευση και εν συνεχεία για ψήφιση στη Βουλή.

Στην προσπάθεια αυτή, τους οφειλέτες συντρέχουν οι ενώσεις καταναλωτών, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ο Διαμεσολαβητής Τραπεζικών Υπηρεσιών, οι Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού, καθώς επίσης και δικηγόροι.

Ήδη στις ενώσεις καταναλωτών έχουν απευθυνθεί χιλιάδες καταναλωτές ζητώντας τη συνδρομή τους για τη ρύθμιση των χρεών τους με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες. Εξάλλου, σε αρκετές πόλεις δεν λειτουργούν ή δεν υπάρχουν ενώσεις καταναλωτών. Αναγκαίο είναι γι’ αυτό να δοθεί στους καταναλωτές και η δυνατότητα να βρίσκουν την παραπάνω νομική συνδρομή από δικηγόρους χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: