Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Αντιδράσεις εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσον αφορά στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια της Δύσης να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη...

«Ο λαός της Λιβύης είναι ο μόνος αρμόδιος να λύσει ο ίδιος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν έχει ανάγκη από λύκους για να τον φυλάνε», σχολίασε το ΚΚΕ μετά την απόφαση της διεθνούς κοινότητα να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, που εξαπέλυσε ο διεθνής ιμπεριαλισμός, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, έχοντας στην πρώτη γραμμή τον ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό, τους μακελάρηδες Γαλλία - Βρετανία, με τη στήριξη των ΗΠΑ. Αυτή είναι η ΕΕ της «δημοκρατίας και της ελευθερίας», αυτός είναι ο «ελεύθερος κόσμος»!", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Προσθέτει δε ότι "αποτελεί επαίσχυντη υποκρισία το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών, μαζί τους και του Γ. Παπανδρέου, ότι το ενδιαφέρον τους είναι «ανθρωπιστικό», καθώς αυτοί φανερά ή κρυφά συνεργάζονται και συναλλάσσονται με τις αυταρχικές, αντιλαϊκές κυβερνήσεις στην Αφρική, τη Μ. Ανατολή και αλλού. Δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση. Το ενδιαφέρον τους αφορά στα πετρέλαια και στο φυσικό αέριο της Λιβύης και όχι στο λαό της, που θέλουν να εκμεταλλευτούν, παίρνοντας τώρα το μέρος της αντιπολίτευσης, ενώ μέχρι χθες στήριζαν όλοι τους τον Καντάφι, μαζί και ο Γ. Παπανδρέου".

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή, εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.
“Η βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι δεν αντιμετωπίζεται με τη βαρβαρότητα μιας ΝΑΤΟϊκής επέμβασης”, επισημαίνει το κόμμα που προειδοποιεί ότι “οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλη τη Μεσόγειο”.

"Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εμπλοκή της Ελλάδας με οποιοδήποτε τρόπο, στη χρησιμοποίηση των εδαφών της και της βάσης της Σούδας", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για “βρώμικο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο” που δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία και τα δικαιώματα του λαού αλλά με πετρελαϊκά και άλλα συμφέροντα, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

“Η επιμονή του Μουαμάρ Καντάφι να διατηρηθεί με κάθε μέσο στην εξουσία έχει ως αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα του λιβυκού λαού”, επεσήμανε ο Φ. Κουβέλης που χαρακτήρισε “απολύτως αναγκαία” την παρέμβαση του ΟΗΕ για ειρηνική επίλυση της κρίσης.

“Η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί με τον οποιοδήποτε τρόπο σε πολεμικές διαμάχες, λόγω και της ιδιαιτερότητάς της στην ευρύτερη περιοχή. Ο μόνος ρόλος της πρέπει να είναι η συμμετοχή της σε ειρηνευτικές διαδικασίες”, υπογράμμισε ο Κουβέλης από το Αργοστόλι, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κεφαλονιά.

Στη περίπτωση της Λιβύης, η κυβέρνηση να θυμηθεί την ρήση: "από πίττα που δεν τρως μην σε νοιάζει κι αν καεί...”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: