Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞ

Με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο παππούς δύο παιδιών που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ, στη Βέροια...
Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή και ψευδορκία μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο γνώριζε την εμπλοκή των εγγονιών του στην υπόθεση αλλά την έκρυψε από τις αρχές.

Ο ίδιος αρνήθηκε κατά την απολογία του τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι τα εγγόνια του δεν είχαν εμπλακεί στην εξαφάνιση του παιδιού.

Το Φεβρουάριο του 2009 το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έκρινε πέντε παιδιά ένοχα που εμπλέκονταν στην υπόθεση της εξαφάνισης για τις κατηγορίες τής μη σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της περιύβρισης νεκρού.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών, συνολικά επτά άτομα, διώκονται για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και θα δικαστούν, τις επόμενες μέρες, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: