Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ

Εντός μηνών, ίσως και εβδομάδων, η Τουρκία θα ξεκινήσει και επισήμως το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Ακουγιού, επαναβεβαίωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, στον απόηχο της κρίσης στην Ιαπωνία....
«Μένουν μήνες, ίσως εβδομάδες για να αρχίσουμε μαζί με τη Ρωσία το πρόγραμμά μας για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιού» είπε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα. «Ολα είναι έτοιμα. Θα ξεκινήσουμε ένα πυρηνικό πρόγραμμα στο οποίο επενδύονται 20 δισ. δολάρια».

Νωρίτερα και κατά την αναχώρησή του από την Τουρκία, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει επένδυση χωρίς ρίσκο» για την προοπτική κατασκευής τριών πυρηνικών εργοστασίων την επόμενη πενταετία, υπό το φως της σοβαρής κατάστασης στα πυρηνικά εργοστάσια στην Ιαπωνία.

Άγκυρα και Μόσχα συμφώνησαν οριστικά τον περασμένο Μάιο για την κατασκευή αντιδραστήρα που προορίζεται για το εργοστάσιο του Ακουγιού, στη νότια Τουρκία και τα μεσογειακά παράλια απέναντι από την Κύπρο. Η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της. Το 1998 140 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ισχυρό σεισμό στα Αδανα, κοντά στο σημείο όπου σχεδιάζεται να εγκατασταθεί το εργοστάσιο.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: