Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η Διεύθυνση Β/βάθμιας Ν. Ημαθίας αναζητά σχολικές αίθουσες, να στεγάσει τα Γραφεία της !!!Εκεί που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι…

Την Παρασκευή στις 18/3 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Β/βάθμιας στη Βέροια για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων. Όπως είναι γνωστό, στο Νομό μας καταργούνται τα σχολεία 7ο Γυμνάσιο Βέροιας, το Γυμνάσιο στα Τρίκαλα Αλεξάνδρειας και το Γυμνάσιο στη Μαρίνα Νάουσας.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας...
κατατέθηκε από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ψήφισμα στον Διευθυντή κ. Φλιτούρη και του αναφέρθηκαν οι ευθύνες τους, ως στελεχών της εκπαίδευσης, που με τις εισηγήσεις τους έδωσαν το άλλοθι στο Υπουργείο να κλείσει σχολεία.

Τότε οι συγκεντρωμένοι άκουσαν έκπληκτοι από τον Διευθυντή Βθμιας Εκπαίδευσης το καταπληκτικό: Η Διεύθυνση, για λόγους οικονομίας, για να στεγάσει τα Γραφεία της, αναζητά και σχολικές αίθουσες και ζήτησε ήδη από τη Δήμαρχο τη σχετική (αν δεν υπάρχει άλλο δημόσιο κτίριο) παραχώρηση(!!).

Από τους εμβρόντητους συγκεντρωμένους συναδέλφους, που δεν πίστευαν ό,τι άκουγαν, ειπώθηκε «τι σχέση έχει το στεγαστικό πρόβλημα της Διεύθυνσης με το κλείσιμο και τη συγχώνευση των σχολείων» (προφανώς για τον Διευθυντή είχε άμεση σχέση, αφού ανέφερε το θέμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή), και «αν είναι δυνατόν να κλείνουν σχολεία και ν’ ανοίγουν Γραφεία»!!

Ο κ. Φλιτούρης, προ ημερών, κατήγγειλε δημόσια την ΕΛΜΕ «για αήθη επίθεση ενάντια σε στελέχη της εκπαίδευσης», επειδή τάχθηκε ενάντια στις εισηγήσεις των εν λόγω στελεχών προς το Υπουργείο για να κλείσουν σχολεία στο Νομό. Είναι δίκαιο και ηθικό για τον κ. Διευθυντή να κλείνουν σχολεία για να γίνονται γραφεία; Στον καιρό του Δ.Ν.Τ., που κλείνουν εύκολα σχολεία, φαίνεται πως είναι!

Υ.Γ. 1. Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου μας ο Διευθυντής επισκέφθηκε ήδη και εξέτασε συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα που αποτελεί σκέψη –στόχο για μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης.

Υ.Γ. 2. Εφόσον υπάρξει προηγούμενο, μη μας φανεί παράξενο, αν κάθε δημόσια υπηρεσία, που θα είχε στεγαστικό πρόβλημα, απευθυνόταν στη Δήμαρχο και ζητούσε σχολικές αίθουσες… Με το νέο σχολειοκτόνο σύστημα Διαμαντοπούλου και συνοδοιπόρων, υπάρχουν και θα υπάρξουν και στο μέλλον, άφθονες και τζάμπα σχολικές αίθουσες! Όρεξη να υπάρχει… Ας είναι καλά η σαρδελοποίηση και η εσωτερική ανά το νομό περιήγηση-μετανάστευση των μαθητών!!

Υ.Γ. 3. Αναρωτιόμαστε: Μήπως οι μεταστεγάσεις Διευθύνσεων, από ενοικιαζόμενα κτίρια, σε σχολικές αίθουσες, γίνονται κι αυτές με παιδαγωγικά κριτήρια;

anexartitosima

Δεν υπάρχουν σχόλια: