Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΒΖ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ και ήδη από σήμερα άρχισαν να συσκέπτονται και μελετούν τις κινήσεις τους ενόψει την ειλημμένης απόφασης της ΑΤΕ να πουλήσει την εταιρία σε γερμανικών συμφερόντων εταιρία του κλάδου.
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Πλατέος δια του προέδρου του σωματείου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την τακτική που ακολούθησε η διοίκηση της ΑΤΕ και της ΕΒΖ ώστε να απαξιωθεί η εταιρία και να πωληθεί πιο εύκολα.
Ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Πλατύ είπε σήμερα στο ράδιο Αλεξάνδρεια ότι..
τον προβληματίζει αυτή η τακτική της διοίκησης που δείχνει ότι η απόφαση έχει ληφθεί και υπάρχει και η σχετική πολιτική κάλυψη και απορεί γιατί προ μηνός περίπου ο ίδιος ο Σκανδαλίδης είχε δηλώσει άλλα πράγματα στους ίδιους που του επισήμαναν ότι πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο η τιμολογιακή πολιτική προς τους αγρότες ώστε να σπείρουν φέτος τεύτλα.
Τέλος, είπε ότι έχει κάνει επαφές τόσο με τον Σιδηρόπουλο όσο και τον Γικόνογλου και με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδη που βοηθάει όσο το επιτρέπει η θέση του.

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στις Σέρρες θα πραγματοποιήσουν αγρότες- τευτλοεξαγωγείς και φορείς του νομού στις 11.30 μ.μ., σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο κλείσιμο του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα "Γεώργιος Χρηστίδης" του Επιμελητηρίου Σερρών, με θέμα το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μετά την πώλησή της, κατά την οποία αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Μας προσκάλεσε η Διοίκηση της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. και μας ανακοίνωσε την πρόθεση του Μεγαλοµετόχου (Α.Τ.Ε.) να προβεί στην πώληση των μετοχών που η ίδια κατέχει (82,07%) χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των τευτλοκαλλιεργητών.
Εμείς οιΙ εργαζόμενοι θεωρούμε απαράδεκτη την στάση και συμπεριφορά του Διοικητή της Α.Τ.Ε. όσο και της Διοίκησης της Βιομηχανίας, οι οποίοι χωρίς να σκεφτούν ότι διαχειρίζονται την τύχη της μεγαλύτερης και μοναδικής γεωργικής βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας και χωρίς να αναλογισθούν τις συνέπειες, που αυτό θα έχει στην ήδη δοκιμαζόμενη γεωργία, αλλά και με τον φόβο της εγκατάλειψης και του οικονομικού μαρασμού σε Περιοχές που δραστηριοποιείται η βιομηχανία με τα εργοστάσια της και κάποια από αυτό που λειτουργούν σε περιοχές νευραλγικής εθνικής σημασίας. Πρέπει να αναφερθεί ότι ο αξιότιμο ς κύριος Διοικητής προφανώς δρα από μόνος του, διότι σας επισυνάπτουμε επίσημη δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, -που έγινε σε απάντηση επερωτώσης του Βουλευτή του ΛΑ.Ο Σ. του Νομού Σερρών και στην οποία συγκεκριμένα απάντησε ο κύριος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ως εξής: (Δεν υφίσταται κανένα θέμα πώλησης της Ε.Β.Ζ. Α-Ε. από την Αγροτική Τράπεζα σε άλλη τράπεζα ή εταιρεία).
Θεωρούμε ότι αυτή η δήλωση αποτελεί δέσμευση από τον αρμόδιο Υπουργό ο οποίος τυγχάνει να είναι και επίλεκτο μέλος του Ελληνικού Koινoβoυλίoυ και δεν μπορούμε να πιστέψουµε την απόφαση του κυρίου Διοικητή της Α.Τ.Ε. ο οποίος είναι τεχνοκράτης και προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα.
Μπορούμε να σuμπεράνουμε με λύπη μας ότι ο κύριος Διοικητής είναι και ιδιοκτήτης της Αγροτικής Τράπεζας, αφού εμείς πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι η Α.Τ.Ε. είναι η τράπεζα του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της αγροτιάς και τον έλεγχο της τον έχει αποκλειστικά και μόνο η Ελληνική Κυβέρνηση.
Ζητάμε την άμεση και ξεκάθαρη απάντηση από τον κύριο Σκανδαλίδη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εάν τα όσα απάντησε και δεσμεύτηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αληθινά; Δηλαδή είναι αληθινό το ενδιαφέρον του για την ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργιας στnν Ελλάδα, και την διατήρηση των εργοστασίων και ενκατακλείδι της ύπαρξης της Γεωργίας και της παραγωγικής δραστηριότητας αυτής ώστε να μην υπάρξει μαρασμός στην ήδη δοκιμαζόμενη από ανεργία Βόρεια Ελλάδα?
Εμείς οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι πιο παλιοί που χτίσαμε πέτρα-πέτρα τα εργοστάσια των ακριτικών περιοχών, που μεγαλώσαμε και αντρωθήκαμε μέσα σ' αυτήν την ιστορική εταιρεία, η οποία σημειωτέων προσέφερε τα μέγιστα στην Eθνική Οικονομία του τόπου, καλούμε τον Πρωθυπουργό, τα Πολιτικά Κόμματα και ιδιαίτερα τους Βουλευτές που εκλέγονται στις περιοχές αυτές, να ταχθούν στο πλευρό μας και να πάρουν ξεκάθαρη θέση, εάν συμφωνούν σ' αυτό το ανοσιούργημα που σχεδιάζει η Διοίκηση της Α.Τ.Ε."


Δεν υπάρχουν σχόλια: