Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ:ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΙΣΡΑΗΛ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ,μίλησε για την κρίση, την πυρηνική καταστροφή της Φουκοσίμα και το βρώμικο πόλεμο εναντίον της Λιβύης:

Η ανθρωπότητα, η Ευρώπη, η περιοχή μας και η χώρα μας ζουν τις πιο δύσκολες και κρίσιμες, ίσως, ώρες από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Βιώνουμε αυτή την περίοδο μια τριπλή τραγωδία. Την ανεπανάληπτη τραγωδία της οικονομικής κρίσης, συμπληρώνει η πρωτοφανής πυρηνική καταστροφή της Φουκοσίμα και τώρα ακολουθεί στη γειτονικά μας ο βρώμικος Ιμπεριαλιστικός πόλεμος της Δύσης εναντίον της Λιβύης, με πρόσχημα τις επιθέσεις κατά αμάχων του Καντάφι!

Και οι τρεις αυτές τραγωδίες συνιστούν τις διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος και έχουν το ίδιο θεμελιώδες αίτιο: το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο, ιδιαίτερα στη σημερινή άγρια νεοφιλελεύθερη και ακραία ιμπεριαλιστική μορφή του, αποθεώνει την κερδοσκοπική απληστία, θυσιάζοντας στο βωμό της όχι μόνο την αξιοπρεπή ύπαρξη αλλά και τη ζωή των ανθρώπων, ακόμα και την ίδια την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Ο βρώμικος πόλεμος που είναι έτοιμη να εξαπολύσει η Δύση κατά της Λιβύης δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη διάσωση ανθρώπων και τη δημοκρατία αλλά αφορά το ληστρικό έλεγχο των πετρελαίων της γειτονικής χώρας και τον έλεγχο των εξεγέρσεων και των εξελίξεων στον αραβομουσουλμανικό κόσμο.

Συνιστά ντροπή για τη χώρα μας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να συμμετάσχει και μάλιστα για πρώτη φορά τόσο ενεργά και με τόσα στρατιωτικά μέσα, στην πρώτη γραμμή των προθύμων «ιεράκων» στον βρώμικο πόλεμο κατά της Λιβύης.

Η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα, ερήμην, μάλιστα, του ελληνικού λαού, ερήμην και αυτής της Βουλής, να εμπλέκει τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες και τυχοδιωκτισμούς, που έχουν επικίνδυνες, άμεσες και μεσοπρόθεσμες συνέπειες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δε μπορεί να παραδίδει αυτή τη χώρα ως «προτεκτοράτο» και στρατιωτικό πιόνι στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – ΙΣΡΑΗΛ, υπονομεύοντας τα πιο ζωτικά και νόμιμα εθνικά μας συμφέροντα, την ανάγκη μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και κυρίως την ανάγκη να διαδραματίζει η πατρίδα μας ένα αξιόπιστο ρόλο γέφυρας ειρήνης, ειρηνικών διεξόδων και ειρηνικών δημοκρατικών εξελίξεων στην περιοχή!

Αυτή την ώρα ο ελληνικός λαός, ο οποίος λεηλατείται αγρίως από «νεοαποικιακά» προγράμματα που εκπορεύονται από τις ίδιες δυνάμεις που κατευθύνουν τον βρώμικο πόλεμο κατά της Λιβύης, καλείται να αντιδράσει στην μετατροπή της χώρας μας σε οικονομικό και στρατιωτικό οικόπεδο για την καταλήστευση τη δική του και των λαών της περιοχής μας.

Να σταματήσει αμέσως κάθε μορφή άμεσης και έμμεσης συμμετοχής της χώρας μας στον ληστρικό πόλεμο κατά της Λιβύης.

Να μη χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές αμερικανονατοϊκές βάσεις της χώρας μας, όπως της Σούδας ή ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ως ορμητήρια πολέμου κατά της γειτονικής χώρας!

Να φύγουν εδώ και τώρα οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και να αποχωρήσει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ!

Να απομακρυνθούν τα πυρηνικά όπλα και να κλείσουν τα πυρηνικά εργοστάσια στην περιοχή μας και την Ευρώπη και να σταματήσει η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση νέων πυρηνικών σταθμών!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντιγραφω απο παραπανω.
"Η κυβέρνηση Παπανδρέου δε μπορεί να παραδίδει αυτή τη χώρα ως «προτεκτοράτο» και στρατιωτικό πιόνι στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – ΙΣΡΑΗΛ, υπονομεύοντας τα πιο ζωτικά και νόμιμα εθνικά".

Ερωτημα: που βλεπεις να κατονομαζει τον Παπανδρεου ως πιονι? Ερωτημα: Γιατι μειωνεις την αξια του λογου του λαφαζανη?
Ερωτημα: Γιατι γελιοποιεις τη δημοσιογραφια?