Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ- ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΡΑΓΓΟΥΣΗ

Ενδοκυβερνητική κόντρα ξέσπασε αργά το βράδυ της Πέμπτης με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Βουλή για το θέμα των μεταναστών. Απαντώντας σε αυτές, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, δήλωσε πως μόνο ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών ενώ χαρακτηρίζει αδιανόητο να παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο χωρίς να έχει ζητήσει να..πληροφορηθεί ολα τα δεδομένα του προβλήματος.
Ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε πως δεν έιναι δυνατόν να γίνεται λόγος για άσκηση πίεσης στους αρμόδιους υπουργούς την ώρα που από την πρώτη στιγμή γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Βέβαια, ο Ραγκούσης δε λέει πως είναι δυνατόν να σωθούν ανθρώπινες ζωές με την άτεγκτη πολιτική που υιοθέτησε.

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Ραγκούση έχει ως εξής:
«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος. Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δημόσια παρέμβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση με την οποία θα αποτραπεί η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.
Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών – καθοδηγητών τους. Μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών».
Από τη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε πως "σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικο σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής". Απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη για το θέμα, μιλησε για "μείζον ανθρωπιστικό" ζήτημα και δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει τους συναδέλφους του υπουργούς για να αποτραπεί, "πάση θυσία και πάση δυνάμει" το ενδεχόμενο θανάτου απεργού πείνας.
Τόνισε ότι αυτό "θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απελευθερωθηκαν οι φυλακισμενοι του Μπερισα... .του Κανταφη ολοι αυτοι θα καταληξουν στην Ελλαδα και ενδεχομενως στις Ελληνικες φυλακες θα τους ταιζουμε και θα τους φυλαγουμε εμεις ...για να εχουμε δουλεια και εμεις.Το μεγα ερωτημα φοβαται κανεις τις Ελληνικες φυλακες???? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ γιατι εκει ζουν καλυτρα απο τα σπιτια τους.