Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

48ωρη AΠΕΡΓΙΑ ΣΕ COSMOTE ΚΑΙ 24ωρη ΣΕ ΟΤΕ

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Cosmote, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν ως αντίδραση στην ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας για 120 απολύσεις. Οι εργαζόμενοι στην Cosmote θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας. ...
Οι υπάλληλοι της Cosmote συνεχίζουν την κινητοποίησή τους και την Παρασκευή, οπότε θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ προειδοποιούν με συνέχιση των κινητοποιήσεων από την Τρίτη.

Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ σε μποϊκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων, χαρακτηρίζοντας ανάλγητη τη συμπεριφορά της διοίκησης του ΟΤΕ και της Cosmote "η οποία στηρίζεται από την Deutsche Telekom και την κυβέρνηση".

Από την πλευρά της η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας καλεί τις καταναλωτικές ενώσεις αλλά και τους καταναλωτές να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να επιδείξουν "κόκκινη κάρτα" στην Cosmote.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί τριμερής τριμερής συνάντηση, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, με τη συμμετοχή της διοίκησης της COSMOTE και τους εργαζομένων, προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα των απολύσεων που ανακοίνωσε η Cosmote.

Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ εκφράζει την απόλυτη υποστήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα και στις απεργίες των εργαζομένων και χαρακτηρίζει αντεργατικές τις αποφάσεις της εργοδοσίας τόσο για τις απολύσεις, όσο και για τις ανατροπές και καταργήσεις ΣΣΕ και βασικών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καλεί επίσης την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία και να παρέμβει άμεσα επιβάλλοντας την ακύρωση αυτών των αποφάσεων.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: