Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 19 ΜΑΡΤΗ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 3MM KAMAΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νόµιµοι τώρα όλοι οι µετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες !
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές !
Όχι στη FRONTEX και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Στις 19 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών ΤΩΡΑ, για άσυλο στους πρόσφυγες, για να διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές. Μετά την απεργία πείνας των 300 μεταναστών-εργατών, όπου η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραχωρήσει «καθεστώς ανοχής» και δυνατότητα ανανέωσης ανά εξάμηνο, ενώ συγχρόνως..κερδήθηκε και ένα εξαιρετικά σημαντικό προνόμιο και για τους Έλληνες εργαζόμενους (η μείωση των ενσήμων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα 50 ένσημα για μετανάστες και Έλληνες εργαζόμενους), χρειάζεται να κλιμακώσουμε και να απορρίψουμε ξεκάθαρα τους κυνικούς εκβιασμούς του Ραγκούση που αρνήθηκε να ανοίξει μαζική διαδικασία νομιμοποιήσεων για τις πάνω από 500.000 μετανάστες. Είναι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στις ίδιες γειτονιές, στους ίδιους εργασιακούς χώρους με τα εκατομμύρια των εργαζόμενων και που όλοι μαζί βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την επίθεση των μέτρων του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ, αλλά και αντιστεκόμαστε με τις απεργίες και τα συλλαλητήρια. Είναι η ίδια πολιτική, που παριστάνει ότι ξεκίνησε «επιτροπές ασύλου» μετά τις απεργίες πείνας των Ιρανών, των Παλαιστίνιων και των Αφγανών με τα ραμμένα στόματα, με ρυθμό, όμως, που για να δώσουν συνέντευξη όλοι όσοι δικαιούνται να πάρουν άσυλο, χρειάζεται να περιμένουν ακόμη και …. πενήντα χρόνια, εφ' όσον στην καλύτερη, αλλά απίθανη, σχεδόν, περίπτωση, χίλιοι θα εξετάζονται τον χρόνο από τις σαράντα επτά χιλιάδες πρόσφυγες χωρίς χαρτιά! Η νίκη των 300 μεταναστών απεργών πείνας μάς δείχνει τον δρόμο ... είναι ένα πρώτο βήμα που δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη.



Οι τρεις νεκροί μετανάστες από το Μπαγκλαντές που πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της Σούδας στην επιχείρηση βίαιης απομάκρυνσής τους από την εξεγερμένη Λιβύη και υποχρεωτικής απέλασής τους, είναι ένα έγκλημα που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να οδηγεί στον θάνατο τους μετανάστες για χάρη των συμφερόντων των επιχειρηματιών και των πολυεθνικών. Μαζί με τους Σαρκοζί και Μέρκελ, την ίδια ώρα που προωθούν παρέα με τον Ομπάμα φιλοδυτικό διάδοχο για το Καντάφι, εξακολουθούν να έχουν ανοικτές τις διπλωματικές σχέσεις και τις οικονομικές ανταλλαγές, γυρνώντας την πλάτη στους εξεγερμένους που αντιδρούν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Πόσους ακόμη νεκρούς θα φορτωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου καμαρώνοντας για τη χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεων σε ρόλο FRONTEX στο Λιβυκό πέλαγος; Είναι έτοιμη να εμπλακεί στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη με τη βάση της Σούδας ως ορμητήριο αεροπορικών και ναυτικών επιδρομών, με το Άκτιο και το στρατηγείο της Λάρισας.

Αυτήν την πολιτική είναι ώρα να τη ξηλώσουμε! Να απορρίψουμε τα ρατσιστικά ψέματα της κυβέρνησης μαζί με την κινδυνολογία ότι θα χρεοκοπήσουμε εάν δεν περάσουν τα μέτρα που διασώζουν τα κέρδη και τους τόκους των τραπεζών. Μας λένε ότι «δεν χωράμε όλοι» στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν φτάνουν οι δουλειές και οι κοινωνικές παροχές στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια. Λένε ψέματα, ακριβώς για να δικαιολογήσουν τις μαζικές απολύσεις, τη φτώχεια που σπέρνει η πολιτική της διαρκούς λιτότητας, την εξαθλίωση που φέρνουν οι περικοπές στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Όλα αυτά τα πρόσφεραν θυσία στον βωμό των κερδών των επιχειρηματιών, για την αποπληρωμή του χρέους και των τόκων των τραπεζιτών! Ένα σοβαρό κράτος με σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, μόνο όφελος μπορεί να αποκομίσει από την έλευση μεταναστών, καθώς οι μετανάστες φέρνουν ανάπτυξη στον τόπο διαμονής τους (περισσότεροι μαθητές, που σημαίνει περισσότερους καθηγητές και περισσότερα σχολεία, περισσότεροι ασθενείς, που σημαίνει περισσότερους γιατρούς και περισσότερα νοσοκομεία, περισσότεροι επιβάτες, που σημαίνει περισσότερους οδηγούς και υπαλλήλους στις δημόδιες συγκοινωνίες κ.λπ.) Κανένας μετανάστης δεν απόλυσε συμβασιούχους στους δήμους, κανένας πρόσφυγας δεν διέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες και τις εργασιακές σχέσεις.

Γι' αυτό και δεν αφήνουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τους φασίστες του ΛΑΟΣ να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να οργανώνουν πογκρόμ στις γειτονιές κατά των μεταναστών και της Αριστεράς. Απαιτούμε να σταματήσει η σκανδαλώδης κάλυψη των εγκληματικών συμμοριών στις γειτονιές. Σε κανένα σχολείο δεν πρέπει να αφήσουμε τους ομογάλακτους του Χίτλερ, τους νοσταλγούς της χούντας, των βασανιστηρίων και των εξοριών των αριστερών, τους συνεργάτες του Καλαμπόκα που δολοφόνησαν τον Νίκο Τεμπονέρα στην Πάτρα, να απλώνουν τα φασιστικά τους πλοκάμια. Τα σχολεία είναι κέντρα αγώνα για δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά και αυτό το διάστημα οι αγώνες φουντώνουν κατά των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σε κάθε γειτονιά.

Γι αυτό και στις 21 Μάρτη, σε κάθε σχολείο, με απόφαση της ΟΛΜΕ, προχωράμε μαζί, εκπαιδευτικοί και μαθητές στη διοργάνωση εκδηλώσεων κατά του ρατσισμού και του φασισμού στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δράσης.
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή του νομού Πέλλας συνεχίζει πιο δυναμικά το έργο της στην περιοχή, παρά τις απειλές που δέχεται μέσω των γνωστών παρακρατικών μεθόδων, και καλεί όλους τους πολίτες του νομού να παρεβρεθούν στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, ώστε να δοθεί ένα ηχυρό μήνυμα σε όλους αυτούς που μάταια προσπαθούν να καταπνίξουν τη φωνή της, καλλιεργώντας τον ρατσισμό και τις φασιστικές αντιλήψεις.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: