Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΜΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Για την επιλογή του ως υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας στο συνδυασμό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Μπόλαρη, ο Δημήτρης Μούρνος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη η τιμή αλλά και μεγάλη η ευθύνη να εκπροσωπήσω σαν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τον φορέα εκείνο και τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν στην Αυτοδιοίκηση, πιστεύουν στην Αποκέντρωση και έκαναν πράξη θεσμούς που ανοίγουν νέους ορίζοντες για μια κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική αναγέννηση.
Ήμασταν από εκείνους...
που στα πλαίσια του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας και της ΕΝΑΕ, αλλά και δημόσια, υποστηρίξαμε επίμονα και με σθένος την ανάγκη για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Για την παράλληλη λειτουργία ενός Κράτους στρατηγείου και μιας Αυτοδιοίκησης που δίνει πνοή και δύναμη στις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και προπαντός τις δικές τους πρωτοβουλίες.
Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και όλοι δηλώνουν έτοιμοι και κατάλληλοι να υπηρετήσουν και να αναπτύξουν τους νέους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Και αυτοί που τους πίστεψαν και αυτοί που δεν τους πίστεψαν, και αυτοί που τους ψήφισαν και αυτοί που δεν τους ψήφισαν. Ας είναι, στη γιορτή αυτή της δημοκρατίας όλοι είναι δεκτοί.
Εδώ όμως είναι η ευθύνη της κοινωνίας, η ευθύνη των πολιτών: Να περιφρουρήσουν και να αξιοποιήσουν τους νέους θεσμούς. Το φιλόδοξο εγχείρημα του Καλλικράτη θα κινδυνεύσει εξαρχής, αν δεν γίνουν κατάλληλες επιλογές. Οι νέοι άρχοντες θα επωμισθούν βαρύτερο από κάθε άλλη φορά φορτίο. Γι’ αυτό και οι επιλογές των ψηφοφόρων στην κάλπη έχουν μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλη φορά.
Είναι καιρός οι πολίτες να εκλέξουν τοπικές ηγεσίες που να έχουν την πολιτική βούληση και την διοικητική ικανότητα να επιτύχουν μία νέα ανάπτυξη, που είναι και ο βασικός στόχος της περιφερειακής διάρθρωσης της χώρας. Να αφήσουν πίσω πρόσωπα και πρακτικές που απέδειξαν ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα επί της ουσίας και επί της πολιτικής. Να επιλέξουν άτομα που θα ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου και όχι με την προσωπική προβολή και τα επικοινωνιακά κόλπα.
Η Ημαθία και η Κεντρική Μακεδονία χρειάζονται τώρα ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, με προτεραιότητες και κατευθύνσεις. Αλλά προπαντός χρειάζονται μία διοίκηση διεκδικητική και αποτελεσματική, σύγχρονη και σοβαρή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: