Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΟ ΕΣΠΑ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ

Η πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου υποβλήθηκε από το δήμο Πλατέος στις 29 Ιουνίου 2010 στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας-Θράκης για την ανάπτυξη πολιτιστικών υποδομών των ΟΤΑ, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης, με αφορμή την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης, δήλωσε: «Με το έργο αυτό, ο δήμος Πλατέος θα αποκτήσει μια σύγχρονη υποδομή πολιτισμού, ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο Δημοτικού Θεάτρου, ικανού να φιλοξενεί..
όλες τις εκδηλώσεις του δήμου, στα πλαίσια του νέου δήμου Αλεξάνδρειας, καθώς και όλων των Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής. Παράλληλα, το κτήριο θα μπορεί να στεγάσει δραστηριότητες φορέων και πολιτών με σκοπό την παραγωγή και προβολή του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας».
Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου προβλέπεται να γίνει ριζική ανακατασκευή όλων των κτηριακών χώρων του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος με παράλληλη εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε η νέα πολιτιστική υποδομή που θα δημιουργηθεί να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, όπως:
• Εκδηλώσεις λόγου,
• Μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες,
• Συνέδρια και Ημερίδες,
• Θεατρικές παραστάσεις,
• Παραστάσεις χορού,
• Κινηματογραφικές προβολές,
• Διάφορες εκθέσεις (εικαστικών, φωτογραφίας, κ.ά.).
Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης στην κύρια αίθουσα, όπου θα αναπτυχθούν 200 θέσεις θεατών επί κεκλιμένου επιπέδου, και στις βοηθητικές (φουαγιέ, καμαρίνια, κοινόχρηστοι χώροι), την κατασκευή σκηνής θεάτρου με το απαραίτητο εξοπλισμό (μηχανισμοί κίνησης, συστήματα, κατασκευές και παρελκόμενα που διασφαλίζουν τη συνεδριακή, θεατρική, και συναυλιακή λειτουργία της αίθουσας), τον εξοπλισμό για τον θεατρικό φωτισμό, τον γενικό φωτισμό, ενισχυμένο ήχο και οπτικοακουστικά συστήματα. Ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (θέρμανση-ψύξη, κλιματισμός, ασθενή-ισχυρά ρεύματα, πυρασφάλεια), ενώ με την ολοκλήρωση του έργου, το σύνολο των εγκαταστάσεων και των χώρων του κτηρίου θα είναι πλήρως προσβάσιμες και ασφαλείς για ΑΜΕΑ.
Φορέας υλοποίησης του έργου, που αναμένεται να δημοπρατηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους ως δύο διακριτά υποέργα (ανακατασκευή Θεάτρου και προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού-ηλεκτρονικού εξοπλισμού Θεάτρου), είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: