Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΙΠΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Στην γεμάτη από φίλους και υποστηρικτές του, αίθουσα του «Σταρ» στη Βέροια, μίλησε χθες βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας στους 7 Νομούς της Περιφέρειάς του.

Τον κ. Ψωμιάδη καλωσόρισε στην Ημαθία ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε αθρόα στο κάλεσμα αλλά και τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, όπως τον βουλευτή Μιχ. Χαλκίδη, τον πρ. βουλευτή Ηλ. Φωτιάδη, τον υποψήφιο δήμαρχο και πρ. βουλευτή Λαζ. Τσαβδαρίδη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάββα Ακριτίδη, τον πρ. ευρωβουλευτή Δημ. Βλαχόπουλο, πρώην και νυν δημάρχους του Νομού, αντινομάρχες, νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και Συνεταιριστικών Οργανώσεων, στελέχη και μέλη του κόμματος, αλλά και τους υποψήφιους του συνδυασμού στην Ημαθία.
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης παίρνοντας το λόγο, μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την παρουσία σας εδώ.Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Σας ευχαριστούμε για την πίστη σας σε εμάς.

Εδώ στη Βέροια και την ευρύτερη περιοχή, όπου οι παρεμβάσεις μας ήταν πολλές, μικρές και μεγάλες. Όπως με το τεράστιο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, που όμοιό του δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα Εκεί όπου λύσαμε το γόρδιο δεσμό και υλοποιήσαμε το έργο. Με τους νέους σύγχρονους αναβατήρες του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά και την αποχέτευση του Σελίου. Με το δρόμο για τη Μέση. Το δρόμο για την Κουλούρα που προχθές εγκαινιάσαμε. Το δρόμο για το Ταγαροχώρι, το Λαζοχώρι, την Πατρίδα, τον περιφερειακό για τα σφαγεία, τον Τρίλοφο, τη Σφηκιά, τα Ριζώματα. Αλλά και με αγροτική οδοποιία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού.
Με το έκτο γυμνάσιο Βέροιας, στο Εργοχώρι. Με νέο δημοτικό σχολείο της Βεργίνας. Με το πολιτιστικό στη Συκιά. Με τη λιμνοδεξαμενή στα Ριζώματα, που έλυσε μια για πάντα το πρόβλημα της άρδευσης σε όλο το δήμο Μακεδονίδος. Με τη γέφυρα της οδού Θερμοπυλών που ΕΜΕΙΣ χρηματοδοτήσαμε και υλοποιήσαμε. Με την ύδρευση στο Ξηρολίβαδο και την Πατρίδα, με την επιμονή μας και τις εργασίες μας για να λειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή Μετεκπαίδευσης Βέροιας. Το πάρκινγκ, το φωτισμό, τον περιφερειακό δρόμο, αλλά και άλλα έργα που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Με το Μουσικό Γυμνάσιο, που το κερδίσαμε με τις παρεμβάσεις μας το υπουργείο. Αλλά και τόσα άλλα έργα, μικρά και μεγάλα. Παράλληλα, με πλούσια δράση στο πλαίσιο των παλιών Leader, αλλά και ΝΕΟ Leader, με ενισχύσεις περίπου 10 εκατ. ευρώ, που υπέγραψα προχθές ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Με παρεμβάσεις καθημερινές στήριξης των φορέων, της αγοράς, των παραγωγών, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.
Με πολλή δουλειά στον αγροτικό τομέα για την προώθηση της παραγωγής, όπου σε άριστη συνεργασία με συνεταιριστές, ιδιώτες εξαγωγείς και όλους τους παραγωγικούς φορείς το εξαιρετικό μας ροδάκινο γίνεται ανάρπαστο στις αγορές της Ρωσίας. Αλλά και με χωρίς κόστος, χάρη στις προσωπικές σχέσεις, διαφήμιση του προϊόντος σε ΟΛΑ τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας.
Με σοβαρές και σχεδιασμένες πολιτικές στον τομέα του Τουρισμού, με τη φυσική μας ομορφιά, τον πολιτισμό, τη χιονοδρομία αλλά και τις εναλλακτικές δυνατότητες της περιοχής μας, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός που τόσο μας ενδιαφέρει. Με νέες εκδόσεις έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού. Συνδιοργανωτές στο μαθητικό, χειμερινό και θρησκευτικό τουρισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τακτική φιλοξενία δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη, που στέλνουν εικόνες και ομορφιές της Ημαθίας στις χώρες τους και γίνονται πρεσβευτές της.
Είμαστε σήμερα εδώ, στην αγαπημένη μας Βέροια, για να δώσουμε έναν όρκο τιμής: ότι με τη νέα δομή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και των Αντιπεριφερειών στους επτά Νομούς, θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε εκείνες τις μεγάλες και σημαντικές παρεμβάσεις που οραματιζόμαστε τα τελευταία χρόνια. Θα πετύχουμε τα καλύτερα. Τα περισσότερα. Τα μεγαλύτερα. Την ολοκλήρωση, επιτέλους, του κάθετου άξονα Βέροιας-Σκύδρας. Το νέο δρόμο Βέροιας-Βεργίνας. Το νέο δρόμο Βέροιας-Ριζωμάτων.
Το ΠΡΩΤΟ Διοικητήριο της Ημαθίας, το οποίο είναι έτοιμο για δημοπράτηση. Την ολοκλήρωση της σχολικής στέγης στη Βέροια. Το νέο δημοτικό σχολείο στα Ριζώματα, πρώτο έργο που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ. Την αξιοποίηση, επιτέλους, της Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας, μέσα από την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που τρενάρει τις δράσεις των τελευταίων ετών. Την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής. Την ολοκλήρωση του Δικαστικού Μεγάρου. Έργα και πολιτικές εξοικονόμησης των υδάτινων πόρων, για την εξασφάλιση της παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος. Περαιτέρω προώθηση της αγροτικής παραγωγής στις τεράστιες και πλούσιες αγορές της Ρωσίας.
Έργα καθαρισμού, προστασίας και απορρύπανσης της Τάφρου 66 με σύγχρονες μεθόδους. Πολιτικές αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειες και ειδικά της γεωθερμίας, παράλληλα με την έλευση του φυσικού αερίου. Τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Με έργα και δράσεις στον τομέα του Πολιτισμού, αφού τα ΔΗΠΕΘΕ περνούν στην Περιφέρεια».
Και ο κ. Καραπαναγιωτίδης κατέληξε λέγοντας: «Για εμάς που ασχοληθήκαμε με την Αυτοδιοίκηση είναι πρόκληση η αιρετή Περιφέρεια.
Για εμάς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην περιφέρεια είναι αυτοσκοπός και όραμα ζωής η περιφερειακή ανάπτυξη.
Με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον καλό μας φίλο, τον πατριώτη που απέδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται για τις ιδέες και τον τόπο του, ξεκινάμε μαζί για να πετύχουμε τη νίκη της «Δύναμης», τη νίκη της Βέροιας, της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, τη νίκη της μεγάλης και ενιαίας Κεντρικής Μακεδονίας».
Ο Παν. Ψωμιάδης
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης χειροκροτούμενος από τον κόσμο ανέβηκε στο βήμα και τους ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους. Ξεκινώντας την ομιλία του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο συνδυασμός του θα είναι νικητής διότι έχει να επιδείξει ένα μεγάλο έργο» τόσο από τον ίδιο ως Νομάρχη Θεσσαλονίκης όσο και από τον κ. Καραπαναγιωτίδη ως Νομάρχη Ημαθίας τον οποίο χαρακτήρισε ως από τους πιο επιτυχημένους της χώρας. Συνεχίζοντας την ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Κώστας, όπως και εγώ, είμαστε στρατιώτες της Αυτοδιοίκησης αλλά δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει ψηλά αν δεν είχαμε καλούς συνεργάτες. Κάναμε πολλά.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε ενωμένοι τα περισσότερα. Από δω μέσα φεύγουμε ενωμένοι. Όπου κι αν ανήκουμε, σ’ οποιαδήποτε παράταξη, γιατί έχουμε φίλους και από άλλες παρατάξεις που μας τιμούν, για το καλό της Ημαθίας και της Μακεδονίας μας. Σέβομαι όλους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς άνδρες της πολιτικής σκηνής. Από δω και πέρα να το πάρουν χαμπάρι οι κύριοι της Αθήνας ότι αποκλείεται η Μακεδονία να είναι το αποπαίδι της Ελλάδας. Θάχουμε ισότιμο λόγο όσο θα έχει και η Αθήνα. Και ένα πράγμα να ξέρετε, φτάνει πια η Ημαθία να είναι στη σκιά της Θεσσαλονίκης όπως και οι άλλοι Νομοί της Μακεδονίας. Όλοι μαζί μπορούμε να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά την Κεντρική Μακεδονία».
Ο κ. Ψωμιάδης θύμισε ότι στις δύσκολες ώρες του τόπου ήταν αυτός και οι συνάδελφοί του που όταν χρειάστηκε στη μεγάλη απεργία έφεραν πετρέλαιο και έσωσαν επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ροδάκινο. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην ροδακινοπαραγωγή και τις αγροτικές καλλιέργειες του Νομού όπως το βαμβάκι που έπαθε μεγάλη ζημιά κατηγορώντας την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν στήριξε και δεν έφερε καμία «πράσινη ανάπτυξη» στη χώρα. Ο κ. Ψωμιάδης επέρριψε ωστόσο ευθύνες και στις δύο κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που δεν κατάφεραν να πετύχουν αυτήν την πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας και τόνισε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να προσφέρουν και από πολιτικούς που είναι κοντά στον πολίτη και όχι κλεισμένοι στα παλάτια τους, αποκομμένοι από την πραγματικότητα.
Υπογράμμισε επίσης ότι η περιφερειακή διοίκηση ως νέος αιρετός θεσμός έχει ελπίδα να αλλάξει την ιστορία στην περιφερειακή, ισόρροπη ανάπτυξη. Δεν παρέλειψε τέλος να δώσει και τις ανάλογες απαντήσεις στον συνυποψήφιό του για την περιφέρεια κ. Μάρκο Μπόλαρη. Κλείνοντας επανέλαβε ότι ο συνδυασμός του θα είναι νικηφόρος και κάλεσε δίπλα του τους υποψήφιους του συνδυασμού του στην Ημαθία, τους οποίους παρουσίασε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://laikoyra.blogspot.com/2010/10/blog-post_3586.html.
ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΣ!