Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Ο ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ;


Όταν η υποκρισία, ο κουτσαβακισμός και η μαγκιά στην πολιτική είναι αξίες τότε καλώς είμαστε στην κατάσταση που βρισκόμαστε και καλώς οι πολίτες απεχθάνονται τους πολιτικούς και τους πετούν γιαούρτια.
Το τελευταίο φύλλο συκής έπεσε χτες το βράδυ και αναφέρομαι στα όσα είπε ο Χρυσοχοϊδης στην ομιλία του στην Βέροια σχετικά με το τι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ, στον νομό Ημαθίας.
Ο υπουργός του Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει..
για τον δήμο Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου και αυτομάτως προκύπτουν τα εξής ερωτηματικά τόσο για τους Πασόκους που είτε είναι ενταγμένοι ως υποψήφιοι είτε είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι όσο και για τους Νεοδημοκράτες που συμμετείχαν εκούσια ή ακούσια στα παιχνίδια του Μ. Χαλκίδη.
Τα θέματα είναι:
Ο Μπ. Γκιόνογλου με διάφορα "μαγικά" κατάφερε και εξέθεσε έναν πολιτικό χώρο συνολικά (ΠΑΣΟΚ) είτε από μόνος του είτε σε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη του κόμματος τόσο σε επίπεδο Ημαθίας όσο και υψηλότερα.
Το σενάριο προέβλεπε ότι κάποιοι άλλοι και όχι ο ίδιος έπρεπε υποβάλλουν ετεροπρόταση στο ΠΑΣΟΚ για να το χρίσει υποψήφιο δήμαρχο. Η ετεροπρόταση υποβλήθηκε και αυτομάτως ο Γκιόνογλου άρχισε να υποστηρίζει ότι είναι ανεξάρτητος και αν θέλει το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τον στηρίξει. Η αιτία ήταν ότι δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση τόσο τους Νεοδημοκράτες της παράταξης όσο και την πτέρυγα Χαλκίδη που περίμενε την κατάλληλη ώρα για να συνεργαστούν.
Η όλη υπόθεση περπάτησε καλά αφού το ΠΑΣΟΚ δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στήριξης για τον δήμο Αλεξάνδρειας παρά μόνον για τους δήμους Βέροιας και Νάουσας.
Η συνεργασία με τον Χαλκίδη ολοκληρώθηκε στη βάση του ότι το ψηφοδέλτιο του Γκιόνογλου είναι ανεξάρτητο και δεν στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό τουλάχιστον είπε ως επιχείρημα ο βουλευτής της ΝΔ προς τους οπαδούς του που τους μίλησε προ δεκαημέρου στην Μελίκη.
Ωστόσο, ο υπουργός Χρυσοχοϊδης στην ομιλία του την Παρασκευή είπε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Γκιόνογλου και είναι σαφές πως με αυτή τη θέση αποκαλύπτει την υποκρισία που επικρατεί στην δημόσια σφαίρα και έχει ως πρωταγωνιστές αυτούς που καμώνονται ότι κινούνται μέσα σε θεσμικά πλαίσια.
Το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του προφανώς είχαν υπόψιν τους το σχεδιασμό αυτόν και λειτούργησαν με πολιτικό κουτσαβακισμό θέλοντας να εγκλωβίσουν τις δυνάμεις τους στην μοναδική επιλογή που οι ίδιοι φρόντισαν να υπάρχει. Μίλησαν για τις περιβόητες διαδικασίες επιλογής του υποψήφιου και εν τέλει είδαμε το κυβερνητικό κόμμα δια του υπουργού του να στηρίζει επίσημα τον Γκιόνογλου θέλοντας να καρπωθεί την νίκη του στις 7 Νοεμβρίου.
Εκτός του καταφανούς "αδειάσματος" των μελών του ΠΑΣΟΚ και όσων πίστεψαν ότι το "παιχνίδι" της αξιολόγησης του υποψήφιου είναι καθαρό προκύπτει και ένα πρόβλημα για την πτέρυγα της ΝΔ που υπό τον Μ. Χαλκίδη προσχώρησε στην επιλογή Γκιόνογλου.
Πως άραγε θα αιτιολογήσει στους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους του ο Χαλκίδης την επίσημη συνεργασία του με έναν υποψήφιο που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ;
Δεν είχε συνεννοηθεί με τον Χρυσοχοϊδη ώστε να μην τον εκθέσει με την τοποθέτησή του; Θα συνεχίσει να λέει ότι ο Γκιόνογλου είναι ανεξάρτητος και όχι στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ;

4 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Παρα πολυ ευστοχο αρθρο.Τις ιδιες αποριες εχουμε ολοι μας

Ανώνυμος είπε...

Τα ΜΧ συνεργαζονται ακομη αψογα οπως κανουν για πανω απο μια δεκαετια. Απο τον εναν απαλαχτηκαμε, καιρος ειναι να απαλαχτουμε και απο τον αλλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ;Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;
Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ;
ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ;
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ....

Ανώνυμος είπε...

το να πετας γιαουρτια ειναι πολιτισμος?και οι 2 Μ.Χ. εχουν κανει παρα πολλα στον νομο μας.οσο για μενα ανηκω στο ΠΑΣΟΚ και ειμαι απο την Μελικη.Γνωριζω πολυ καλα τον ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ και μπορω να σου πω οτι ειναι πολυ δραστηριος και επιμονος ανθρωπος.Οσο για τα σεναρια που λες για διαγραφη και ενταξη του στην Ντορα θελω να σου πω οτι για σεναρια εισαι πολυ καλος γιατι διαθετεις φαντασια.Μπες σε ενα ψηφοδελτιο παρε 21000 σταυρους και μετα κανε κριτικη,Χατζατζαρη,γιατι ουτε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗς δεν εισαι καν.ΚΟΚΟΣ