Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Διαπιστευτήρια στο σύστημα από τον Σταθάκη / Μη φοβάστε, δεν θα διαγράψουμε το χρέος/ Ευτυχία το ευρώ

Το χρέος είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί, είναι μη βιώσιμο υποστήριξε ο Σταθάκης και εκεί που θα περίμενε κανείς να πει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του αυτός έκανε την "έκπληξη" και είπε ότι μπορεί να διαγραφεί μόλις το 5% του συνολικού χρέους και πήγαν περίπατο οι...
συνεδριακές δεσμεύσεις του κόμματος ότι θα διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.
Ο Σταθάκης ως μονοπρόσωπη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου αποφάνθηκε ότι το επαχθές χρέος είναι μόλις το 5% και που αντιστοιχεί στα εξοπλιστικά και στον ΟΣΕ και ότι όλο το υπόλοιπο είναι "παραδοσιακό" χρέος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να διαγραφεί αφού δεν υπάρχει τέτοια νομική δυνατότητα.

Για ποιες ανατροπές λοιπόν μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι άραγε διαφορετικό από τα σημερινά άκρως μνημονιακά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί και να διαγράψει το χρέος; Και ο Σταθάκης το λέει ξεκάθαρα. Μέσα από το ευρώ περνάει η ευτυχία. Τόσο καλά δηλαδή. 

Όσο πλησιάζει η ώρα να κυβερνήσουν τόσο θα αποκαλύπτεται το πραγματικό, το συστημικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, σε τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν ανακόπτει την πορεία προς την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας. Μια εξουσία που ουδόλως θα "γευτεί" ο λαός και θα καταδικάσει σε πλήρη απαξίωση για πολλά χρόνια το σύνολο της Αριστεράς. 
Κρίμα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΘΑ ΨΥΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ......ΟΛΟ ΤΟ ΤΗΑΣΟΚ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ....