Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΤ χτύπησαν στο κεφάλι τον Π. Κωνσταντίνου / Ανακοίνωση ΣΕΚ

Χτυπήθηκε από αστυνομικό των ΜΑΤ στο κεφάλι ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 
Το χτύπημα έγινε το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων κι ενώ μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και...
αλληλέγγυοι προσπαθούσαν να πλησιάσουν στην είσοδο που φρουρούνταν από τα ΜΑΤ για το αυτόφωρο στο οποίο οδηγήθηκε ο Π. Αντωνόπουλος χθες εξαιτίας της συμμετοχής του στην "απαγορευμένη διαδήλωση" ενάντια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε τον τραυματισμό του σ. Πέτρου Κωνσταντίνου, μέλους της ΚΕ του ΣΕΚ, από αστυνομικούς στο χώρο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και βρισκόταν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παύλο Αντωνόπουλο που είχε συλληφθεί στα Προπύλαια καταγγέλοντας την αστυνομική απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της Προεδρίας της ΕΕ.

Πρόκειται για κλιμάκωση της καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα που αντιστέκεται στις μνημονιακές επιθέσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ και ενάντια στην Αριστερά που το στηρίζει.

Σημειώνουμε ότι ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και γι’ αυτό στοχοποιήθηκε από τους φίλους της Χρυσής Αυγής που δρουν στις γραμμές της Αστυνομίας.
Οι επιθέσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που πνέει τα λοίσθια δεν θα περάσουν. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Αθήνα 9 Γενάρη 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: