Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πανελλαδική σύσκεψη των Επιτροπών Αγώνα των Μπλόκων στις 19/1 στη Λάρισα

Πανελλαδική σύσκεψη των Επιτροπών Αγώνα των Μπλόκων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στη Λάρισα και θα αποφασιστεί η μορφή και η πορεία των κινητοποιήσεων στα τέλη Ιανουαρίου.
Αυτό κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), στην...
οποία κάνει αναφορά σε όλα τα «καυτά» θέματα του αγροτικού κλάδου.

«Η είσοδος του 2014 σημαδεύεται από την κυβερνητική απόφαση για άγρια φορολόγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών και κτηνοτρόφων που υποχρεούνται να κρατάνε λογιστικά βιβλία, το άνοιγμα των οποίων σημαίνει φόρος επιτηδεύματος περίπου 640€, μηνιαία λογιστικά έξοδα, φορολόγηση του εισοδήματος με 13% από το πρώτο ευρώ» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Πρόσφατα ψηφίστηκε στην Βουλή το χαράτσι για τις κατοικίες και τη γη που πλήττει όλους τους αγρότες. Ταυτόχρονα υπάρχουν συνεχόμενες αυξήσεις στη ΔΕΗ περίπου 40%, στις ασφαλιστικές εισφορές ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, στα νοσήλια στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία, τα χαράτσια για τις γεωτρήσεις και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, αυξήσεις στο πετρέλαιο, τα μέσα και εφόδια. Την ίδια στιγμή οι τιμές πώλησης των προϊόντων παραμένουν χαμηλές, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, ενώ χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν απλήρωτοι από βιομηχανίες και εμπόρους».

Αναφορές γίνονται στην νέα ΚΑΠ, στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς αλλά και στην πορεία του συνεταιριστικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: