Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Πορεία στον Κάκαβο (Σκουριές), στον τόπο της καταστροφής

Σε πορεία στον Κάκαβο, καλούν στις 26 Ιανουαρίου οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Μια πορεία, για να γίνει αντιληπτή η καταστροφή που συντελείται στη Χαλκιδική στο όνομα της ανάπτυξης.

Οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης καλούν όλους και όλες στις 26 Ιανουαρίου σε πορεία στον Κάκαβο. Σε μια πορεία για να δούμε και να συνειδητοποιήσουμε την καταστροφή που συντελείται στη Χαλκιδική.

Η “ανάπτυξη” της κυβέρνησης παίρνει πλέον σάρκα και οστά: καταστροφή του δάσους των Σκουριών, αποψίλωση του αρχέγονου δάσους στο...
ρέμα Καρατζά, εκχέρσωση του χώρου του εργοστασίου εμπλουτισμού, ανεξέλεγκτη δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός και συνεχείς παρανομίες υπό την ανοχή και προστασία Κράτους και ελεγκτικών μηχανισμών.

Όλοι αυτοί που λεηλατούν τη φύση, υποτάσσονται σε οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας, καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσιο πλούτο, παραβιάζουν βασικές αρχές δικαίου και προσπαθούν να μας καταντήσουν άβουλα και αναξιοπρεπή υποχείριά τους, θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντι.

Για μας δεν υπάρχει άλλος δρόμος …. μόνο ο δρόμος της αντίστασης.


Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: