Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Όχι στο ρατσισμό, το σεξισμό και την ξενοφοβία - Για τις συλλήψεις των τρανς

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει κατηγορηματικά το ασταμάτητο και χυδαίο ρατσιστικό πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης εδώ και πάνω από ένα μήνα σε βάρος των τρανς κατοίκων της πόλης, και... απαιτεί τον άμεσο τερματισμό του και την παραδειγματική τιμωρία των οργάνων καταστολής που διέταξαν και υλοποίησαν αυτές τις μεσαιωνικής έμπνευσης “επιχειρήσεις”.
 
Η ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ γυρίζοντας το ρολόι πολλές δεκαετίες πίσω εφαρμόζει –όπως ο ίδιος ο υπουργός Νίκος Δένδιας παραδέχτηκε απροκάλυπτα– πρόγραμμα «βελτίωσης της εικόνας των συγκεκριμένων περιοχών» απαγορεύοντας έμπρακτα στις τρανς ακόμα και να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης τους!
 
Από τις 30 Μαΐου αστυνομικοί προσάγουν συνεχώς αιφνιδιαστικά και εντελώς αναίτια, τρανς άτομα χωρίς καμία απολύτως κατηγορία, αποκλειστικά και μόνο με σκοπό τρομοκράτησής τους και καταστολής της ταυτότητας του φύλου τους, ενώ έφτασαν σε τέτοιο σημείο αυθαιρεσίας που κράτησαν παράνομα ακόμα και τη δικηγόρο του σωματείου τους (ΣΥΔ – Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών), που προσήλθε για να εκπροσωπήσει νομικά τις προσαχθείσες!
 
Η αναμενόμενη απάντηση των τρανς με καταγγελία και καταμήνυση των πράξεων αυτών αντιμετωπίστηκε από την αστυνομία με νέο κύκλο εκδικητικών προσαγωγών, ενώ την Τετάρτη 17 Ιουλίου μοτοσικλέτες των ομάδων Δίας και Ζήτα περικύκλωσαν (!) έξι τρανς που μιλούσαν μαζεμένες στο δρόμο και επιχείρησαν να τις προσάγουν και πάλι, κάτι που οι ίδιες απέτρεψαν πραγματοποιώντας επιτόπου καθιστική διαμαρτυρία.
 
Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στις τρανς τις Θεσσαλονίκης και τα αιτήματά τους, και απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό αυτού του χυδαίου ρατσιστικού πογκρόμ και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
ΌΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: