Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΠΕΛΛΑ- Ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας


ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αγρότες, συνταξιούχοι

            Οι εκλογές της 6ης Μάη δεν θυμίζουν σε τίποτα εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος. Είναι μια...
μοναδική ευκαιρία να ξαναμπεί στο προσκήνιο ο λαικός παράγοντας και να ταρακουνήσει συθέμελα το σάπιο πολιτικό κατεστημένο.Ο ηρωικός λαός που αγωνίστηκε ενάντια σε κάθε μικρότερη ή μεγαλύτερη μάχη πρέπει να δώσει την απάντηση που πρέπει, σε όλους εκείνους που μας πετάνε στον σύγχρονο Καιάδα. Οι έξωθεν παρεμβάσεις από τα αφεντικά των δικών μας εντολοδόχων πρέπει να βρουν απέναντί τους οργανωμένη και οργισμένη αντίδραση στους δρόμους και στις κάλπες.

            Αυτοί που μας ‘’τρομοκρατούν’’ είναι οι πιο φοβισμένοι κι ας μακιγιάρονται κατάλληλα. Μας απειλούν με ολοκαύτωμα αλλά δεν θα τους περάσει. Ξέρουμε ότι το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς και δεν πρέπει να το πληρώσουμε. Δεν θέλουμε να μετράμε τη φτώχεια μας σε ευρώ ή δραχμή, όμως μας ενδιαφέρει να μπορούμε εμείς να ορίζουμε τη νομισματική και οικονομική πολιτική. Έχουμε το πλήρες δικαίωμα να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες που χρυσοπληρώσαμε μέσω παχυλών κρατικών εγγυήσεων. Μπορούμε να θέσουμε την μέχρι πρότινος κρατικοδίαιτη βαριά βιομηχανία υπό λαικό-εργατικό έλεγχο προκειμένου να απολαμβάνουμε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες και αγαθά. Οι δυνατότητες της χώρας φτάνουν και περισσεύουν για να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή, αρκεί να υπάρχει ισοκατανομή του παραγόμενου πλούτου. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε για κάτι που δεν ευθυνόμαστε.

            Δεν πρέπει να εμπιστευτούμε αυτούς, που αφού διέσυραν και έκλεψαν επι μακρόν τον λαό μας, παρίσταναν τους ‘’σωτήρες’’ στον ‘’μονόδρομο’’ του Μνημονίου. Δεν μας αντιστοιχεί να μας εκπροσωπούν όψιμοι επαναστάτες της τελευταίας διετίας αφού επί είκοσι και πλέον χρόνια προσέφεραν τις καλύτερες υπηρεσίες και έστρωσαν τον δρόμο στην τρόικα με ροδοπέταλα. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να αφήσουμε χώρο σε ναζιστικά απολιθώματα της χιτλερικής περιόδου να καλιεργούν το μίσος μεταξύ των φτωχών για να μένουν ξέγνοιαστοι οι εξουσιαστές μας.

            Για να μπορέσουν να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται έναν λαό στον δρόμο, έναν λαό με αυτοπεποίθηση και μια αριστερά να δίνει πειστικές και όχι εύκολες απαντήσεις. Να μην υποκύπτει στους εκβιασμούς και να μη δίνει περιθώριο για παρερμηνείες. Μια αριστερά που προτείνει για το σήμερα και σχεδιάζει για το αύριο πέρα από κοινοβουλευτικές αυταπάτες και Μεσσιανικές λογικές.

            Αυτή την αριστερά φιλοδοξούμε να εκπροσωπήσουμε και να οικοδομήσουμε. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή αλλά ενεργή στράτευση και μάχη μέχρι την τελική νίκη, για να μπορούμε εμείς οι ίδιοι να ορίζουμε τις τύχες μας. Για μια νέα ευημερία πέρα κι έξω από ένα σύστημα που μας ήθελε καταναλωτές και θεατές. Ξέρουμε πως όλοι αυτοί οι ‘’περισπούδαστοι’’ χωρίς εμάς, τον λαό, είναι ένα τίποτα. Εμείς χωρίς αυτούς από πάνω μας, είμαστε το παν.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, υποψήφιοι με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., δεν έχουμε να υποσχεθούμε τίποτα παραπάνω από αυτό που πάντα κάναμε και κάνουμε, χωρίς να διεκδικούμε την μοναδική αλήθεια. Δεν είμαστε ένα μάτσο επαγγελματιών πολιτικάντηδων αλλά μία ομάδα αντιπροσωπευτική του λαού μας (άνεργοι, αγρότες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι) με συνείδηση και πίστη για την αλλαγή. Η μόνη μας υπόσχεση είναι ότι κάθε φορά θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ισότητα-δικαιοσύνη-λευτεριά όπως κάναμε πάντα, από τη μάχη ενάντια στα χαράτσια ως τις μεγάλες απεργίες και από τις πλατείες μέχρι την υπεράσπιση του περιβάλλοντος απέναντι στους ‘’εθνικούς εργολάβους’’.

Σ’ αυτές τις εκλογές ο καθένας από εμάς καλείται να επιλέξει την υποταγή, τη φυγή ή την αντίσταση. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και μπορούμε να νικήσουμε.



ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ…….ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ



Ασκητής Γιώργος, Γιάγκος Γιάννης, Δασκάλου Ελένη, Κωνσταντέλλιας Χριστόφορος, Λουσιώτης Νίκος, Μπακαλάκης Χρήστος

Υποψήφιοι Βουλευτές με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην Π.Ε. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: