Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το «φλερτ» με Καμμένο

Αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προκαλεί η χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι μπροστά στο ενδεχόμενο η Αριστερά να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική δεν θα πει όχι στις ψήφους του Πάνου Καμμένου
Αποδοκιμαστική ήταν η αναφορά του βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος με σχόλιό του στο twitter υπενθύμισε τις εκ διαμέτρου...
αντίθετες ιδεολογικές προελεύσεις του κόμματός του με τον νεοσύστατο σχηματισμό του Π. Καμμένου:
«Η διαδρομή και οι θέσεις του Πάνου Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης στο twitter ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης με τον Πάνο Καμμένο. Ανήκει στη πολυκατοικία της δεξιάς».
Αποδομώντας δε πλήρως το επιχείρημα Τσίπρα, ο κ. Παπαδημούς σημειώνει: «Μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται από την ψήφο του Πάνου Καμμένου είναι αδύνατο να σταθεί»
Ειρωνική ήταν η επί του θέματος ανακοίνωση του ΛΑΟΣ: «Τσίπρας και Καμμένος ξανάρχονται κοντά. Η τελική πρόταση "Πρωθυπουργός η Παπαρήγα" με στήριξη των δύο, θα μπορούσε να επιστρατεύσει και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ο κομμουνιστικός Φιλελευθερισμός είναι άραγε πρόταση του συμβούλου του κ. Καμμένου, του κ. Γ. Γεωργαλά;».
Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης δήλωσε: «Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά αγωνίζεται για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σταδιακής απαγκίστρωσης από τους επαχθείς όρους του μνημονίου. Η πρότασή μας απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις και είναι ακριβώς στον αντίποδα της πρότασης του κ. Τσίπρα για τη δήθεν αντιμνημονιακή συνεργασία ετερόκλητων δυνάμεων, που συμπεριλαμβάνουν και ακραίες εκδοχές της λαϊκιστικής δεξιάς, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου».
Δεν θα πούμε όχι στις ψήφους Καμμένου
Χθες, ανοιχτός να δεχθεί «χέρι βοηθείας» από τον Πάνο Καμμένο, στο ενδεχόμενο που προκύψει κυβέρνηση της Αριστεράς, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας επικαλούμενος τις ιστορικές στιγμές που περνά ο τόπος.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο TVS, τόνισε ότι «εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη, δεν θα τον πετάξουμε, δεν θα του πούμε ''δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι''».
Η δήλωση του κ. Τσίπρα προκάλεσε τα καυστικά σχόλια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει το μεγάλο ''άλμα'' και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κ. Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο, για να κυβερνήσει τη χώρα», καταλήγοντας πως «οι Ελληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν». Αιχμηρό ήταν το σχόλιο και των στελεχών της ΝΔ, καθώς επεσήμαναν ότι «οι μάσκες έπεσαν».
Υπενθύμισαν μάλιστα πως «ο κ. Καμμένος έχει ομολογήσει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια κυβερνητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πως υπάρχουν σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με τον κ. Καμμένο, προσθέτοντας πως «το κύριο δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων», αναγνωρίζοντας τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς, γιατί έχουμε διαφορές».

ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

Ντάβανος είπε...

Πρώτον να πω ότι βλέπω πως το κείμενο είναι από το ΕΘΝΟΣ. Τι άλλο θα περιμέναμε να γράψει το φύλλο του Μπόμπολα??

Δεύτερον: Μόνο ο Παπαδημούλης αντέδρασε. Και τι είπε?
- «Η διαδρομή και οι θέσεις του Πάνου Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης στο twitter ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης με τον Πάνο Καμμένο. Ανήκει στη πολυκατοικία της δεξιάς».
Σε τι διαφέρει η φράση του Παπαδημούλη από την τοποθέτηση Τσίπρα??? Σε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως...
Άλλο ένα συκοφαντικό δημοσίευμα που δυστυχώς το αναμάσησαν και τα ΧΡΟΝΙΚΑ ...

Τρίτον: ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, ο καθένας από τη θέση του και τις προεκλογικές του επιδιώξεις, λένε αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να που για να διασώσουν το κουφάρι τους...

Ανώνυμος είπε...

Εγω ξερω οτι δεν ειμαι ΠΛΕΟΝ ουτε δεξιος , ουτε αριστερος. Ξερω οτι ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και περιμενω ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικους με @@@ιδια να κυβερνησουν τον τοπο για το καλο της Ελλαδος και των κατοικων της. Το ποιος θα ειναι αυτος λιγο με ενδιαφερει απο κομματικης αποψης (δεξιος ή αριστερος). Εγω παντος τους μονους παντελονατους που τα βαζουν με το συστημα και αυτο φαινετε εστω και εαν ειμαστε καχυποπτοι ,ειναι ο τσιπρας και επειτα ο καμμενος.
Αλλα οτι και να γινει στις εκλογες ενα ειναι το χαρουμενο νεο. ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!