Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Μ. ΧΑΛΚΙΔΗ

O βουλευτής είχε συναντήσεις και συνεργασίες με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, παρέστη στην κοπή της πίτας του Τμήματος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημιακού τμήματος του Α.Π.Θ. στη Βέροια όπου συνεργάστηκε με τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Νίκο Μουσιόπουλο, τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Νίκο Καλογήρου και τη Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Στη συνεργασία αυτή αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την περαιτέρω βελτίωση των υφιστάμενων κτηριακών και εκπαιδευτικών δομών ενώ συζητήθηκε και το ζήτημα της δημιουργίας Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στη Βέροια, θέμα για το οποίο η Κοσμητεία της Θεσσαλονίκης απεφάνθη θετικά. Λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στο θέμα θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.
Νωρίτερα, ο Μ. Χαλκίδης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Βέροιας και είχε συνεργασία με τον Δ/κτη κ. Αργύρη Γκαμπέση όπου διαπιστώθηκε πως οι συντονισμένες ενέργειες τόσο του Δ/κτη του Νοσοκομείου όσο και του Υπ. Υγείας, της ΔΕΠΑΝΟΜ αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταστήσει ώριμη τη μελέτη επέκτασης και πλέον αναμένεται η προκήρυξη του Μέτρου για να κατατεθεί η πρόταση στο Δ’ ΚΠΣ.
Σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου, τονίζεται ότι σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 18 μηνών κρίθηκαν οκτώ (8) Δ/ντες Κλινικών ενώ καλύφθηκαν και πολλές θέσεις Επιμελητών Α’ και Β’ διαφόρων ειδικοτήτων, ενέργειες ιδιαίτερα σημαντικές ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι ασθενείς του Νοσοκομείου. Επιπλέον, τονίζεται η κτηριακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των 30χρονων εγκαταστάσεων του ιδρύματος προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του συστήματος Υγείας ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες για την κατασκευή κτηρίου 700τ.μ. για την μετεγκατάσταση της Ορθοπεδικής κλινικής σε ένα περιβάλλον πιο σύγχρονο και ανθρώπινο. Τέλος, την Τρίτη 24 Φεβ. 2009 τελείται ο επίσημος αγιασμός ενός νέου και αναβαθμισμένου Φυσικοθεραπευτηρίου.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Μ. Χαλκίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων και Δήμαρχο Βεργίνας κ. Νίκο Παπαποστόλου, ο οποίος του έκανε ενημέρωση για την πορεία του Συνδέσμου αλλά κυρίως για τη λύση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων με την κατασκευή του εργοστασίου, παίρνοντας τη διαβεβαίωση του βουλευτή για την πλήρη στήριξη του έργου του Συνδέσμου από πλευράς του αλλά και από την Κυβέρνηση.
Τέλος, ο M. Xαλκίδης επισκέφτηκε την υπηρεσία του ΟΑΕΔ στη Βέροια όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ομαλή πορεία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης παρά τις εκατοντάδες των πολιτών που την επισκέπτονται καθημερινά, κάτι που χρεώνεται τόσο στο ζήλο και τις προσπάθειες του προσωπικού όσο και στο γενικό συντονισμό του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας, κ. Κυριάκου Αζή με τον οποίο ο βουλευτής συνομίλησε μεταξύ άλλων για τα τρέχοντα προβλήματα της Υπηρεσίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΧΛΑΗ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ορισμένοι νομίζουν ότι στις εκλογές αυτές θα ξεμπερδέψουν με τον Χαλκίδη και θα ανοίξει ο δρόμος για τα δικά τους παιδιά. Πόσο έξω πέφτουν. Ο Χαλκίδης είναι ο πιο αποδοτικός βουλευτής για το νομό μας και δικαιωματικά θα είναι ξανά πρώτος. Ότι και να κάνουν ορισμένοι άσπονδοι φίλοι του.