Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΕΥΓ. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗΣ

Για αναθέσεις έργων σε αδερφό δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας απο την διοίκηση του Γρ. Στεργιόπουλου στον δήμο Αντιγονιδών καταγγέλει ο Ευγ. Βελισσαρίδης, μέλος της Ν.Ε Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ. Την καταγγελία απέστειλε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Τσιότρα.
Αναλυτικά:

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗΣ
Πρόεδρος Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών Νομού Ημαθίας, Δημότης Δ. Αντιγονιδών.
προς
τον κ. Τσιότρα Γεώργιο, Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

2-2-2009
Κύριε Γενικέ
Ως δημότης του Δήμου Αντιγονιδών Ημαθίας και έχοντας έννομο συμφέρον, καταγγέλλω:
1. τη συμμετοχή του δημοτικού Συμβούλου κ. Τσίπη Αντώνη, τόσο στις συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στις συνεδριάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής (2007-2008), στις οποίες έχουν ληφθεί πολλές αποφάσεις ανάθεσης έργων στον αδελφό του κ. Τσίπη Σιδέρη, εμπειροτέχνη. Ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσίπης Αντώνης είναι έμπορος οικοδομικών υλικών και ορισμένα έργα που ανατίθενται στον αδελφό του, τα εκτελεί ο ίδιος.
Σε μια μικρή τοπική κοινωνία αυτό αποτελεί σκάνδαλο και προκαλεί την κοινή γνώμη. Ήμουν παρών και αυτήκοος μάρτυρας σε φραστικές επιθέσεις που του έχουν γίνει και μέσα στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου και μέσα σε καφετερία των Καβασίλων, για τη συνεργασία του με τον Δήμαρχο.
2. τη λειτουργία του Δημάρχου κ. Στεργιόπουλου, ως Προέδρου της Δημαρχιακής Επιτροπής, ο οποίος αφενός μεν δεν δικαιούται να επικαλεστεί άγνοια νόμου, αφετέρου δε, οφείλει να απολογηθεί για τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τους αδελφούς Τσίπη, διότι τη συμμετοχή του στη Δημαρχιακή την πρότεινε ο κ. Δήμαρχος και όχι ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας στην οποία ανήκει.
Επικαλούμαι το νόμο που διέπει τη λειτουργία του Δημάρχου, της Δημαρχιακής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στο Δήμο Αντιγονιδών.
Συνημμένα επισυνάπτω αποσπάσματα των πρακτικών συνεδριάσεων της Δημαρχιακής, με τα οποία αποδεικνύονται όσα σας καταγγέλλω.
Με τιμή
Ευγένιος Βελισσαρίδης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,
ΤΩΡΑ.
ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΕ
ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΗΣ;
ΤΑΣΟ, ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ, ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΣΟΥ;
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

LABIRI GERA. ETOIMOI NA FYGOUN EINAI SAN TON KARAMANLI. KRATA GERA KAI O STOXOS 8A PESEI.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Πρόεδρο Τεχνολόγων Μηχανικών που ασχολείται με το θέμα αυτό. Οι αναθέσεις έχουν γίνει μάστιγα στους μικρούς Δήμους της Ημαθίας. Όχι μόνο Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά οι ίδιοι οι Δήμαρχοι έχουν γίνει εργολάβοι. Καταστρατηγούνται οι διαδικασίες εις βάρος των νόμιμων μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων για να πλουτίσουν λίγοι ημέτεροι. Ελπίζουμε ο Περιφερειάρχης που σίγουρα γνωρίζει το θέμα να πάρει σοβαρές αποφάσεις

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητήρια μου στον Βελισσαριδη για την τόλμη του να γνωστοποιήσει ένα θέμα που καίει τους Δήμους. Κατασπαταλάται Δημόσιο χρήμα με αναθέσεις και μη σύννομες διαδικασίες. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτός ο τρόπος ανάθεσης των έργων. Η μόνη λύση είναι η δημοπράτηση των έργων με δημόσιους διαγωνισμούς. Μόνο με ανοιχτές διαδικασίες μπορεί να διασφαλιστεί το Δημόσιο συμφέρον. Ελπίζω να μην θαφτεί για άλλη μια φορά ένα τέτοιο καυτό θέμα. Πρέπει επιτέλους να δοθεί η δημοσιότητα που πρέπει και να αποδοθούν ευθύνες

Ανώνυμος είπε...

epitelous kapoios anthropos na kataggeili thn kakodiaxeirisi tou dimarxou kai ton sinergatwn tou.
elpizoume na fanei andaxios o genikos gramareas ths politikis thesis pou katexei kai na efarmosei ton kodika dimon kai koinothtwn!
diaforetika uparxei kai o eisaggeleas