Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Ο«ΛΑΪΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ» ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ… ΕΝΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ ΓΙΑ 26Η ΧΡΟΝΙΑ!

Ο «Λαϊκός Χειμώνας» αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες και με ευρεία αποδοχή θεσμική εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εικοσιέξι χρόνια Λαϊκού Χειμώνα και για μία ακόμη φορά οι χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τρίωρο πρόγραμμα πολυθέαμα με χορούς, τραγούδια, δρώμενα του «Έρωτα και της Αγάπης» με ότι αυθεντικό παραδοσιακό ακόμη εκφράζεται και εκφράζει το λαϊκό συναίσθημα και την ανώνυμη λαϊκή δημιουργία. Τριακόσιοι περίπου οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και χορευτές θα εμφανιστούν το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 20.30, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις περιοχές της Κρήτης, της Καρπάθου, της Καρδίτσας, του Πολυγύρου, του Δρυμού, του Πόντου και από το Ρουμλούκι.*
Η συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, η θετική ανταπόκριση του κοινού, το μεράκι και η δημιουργική διάθεση του εμπνευστή του Λαϊκού Χειμώνα Γιώργη Μελίκη, προδιαγράφουν τη συνέχιση και παραπέρα ανάπτυξη του θεσμού.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πληροφορίες Δ/νση Μουσικών Δραστηριοτήτων-Κέντρο Μουσικής Κουντουριώτου 17, Τηλ.: 2310538440, 538491.
* (Το "Ρουμλούκι" αντιπροσωπεύεται απο τους πολιτιστικούς συλλόγους της Καψόχωρας , του Νεοχωρίου και του Σχοινά με συντονιστή τον χοροδιδάσκαλο κ. Σαμαρά Δημήτρη)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΡΙΣΤΟ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΣΣΑΛΑ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ