Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ο Μ. ΧΑΛΚΔΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

Χείμαρρος ο Μιχ. Χαλκίδης στην δίωρη συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm. Ο βουλευτής της ΝΔ της Ημαθίας μιλώντας στους Τ. Καμπάνη, Ρ. Καραλιόπουλο και Χ. Μόχλα αναφέρθηκε τόσο στην γενική πολιτική κατάσταση, στην οικονομική κρίση, στα προβλήματα της Ημαθίας και τις δικές του προσπάθειες για να δρομολογηθεί λύση σε αυτά. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διεργασίες που γίνονται στους ΟΤΑ ενόψει δημοτικών εκλογών, στις εκλογές του ΕΣΔΑ, στην θέση "12" και τέλος στην μη συμμετοχή του στο υπουργικό σχήμα μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.
Ο Μ. Χαλκίδης είπε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο συγκεκριμένο για να αντιμετωπίσει την κρίση, πήρε μέτρα και αυτά ξεδιπλώνονται τώρα. Οι πολίτες θα τα δουν, είπε, και θα τα αξιολογήσουν το επόμενο διάστημα.
Τόνισε ότι είναι στάση ανεύθυνη αυτή που κρατά το ΠΑΣΟΚ όταν ζητά εκλογές ενώ θα έπρεπε να υπάρξει συναίνεση και κοινή προσπάθεια.
Αναγνώρισε ευθέως ότι ούτε η ΝΔ κατάφερε να χτυπήσει την κερδοσκοπία και την αισχροκέρδεια και σαφώς υπάρχει πρόβλημα.
Για την Ημαθία είπε πως οι αγρότες φέτος και ιδιαίτερα αυτοί του Ρουμλουκιού έχουν μειωμένο εισόδημα και γι αυτό η κυβέρνηση προχώρησε σε λήψη μέτρων ώστε να ενισχυθεί μέσω του ΕΛΓΑ. "Εγώ ήμουν αυτός που πήγε στους αγρότες στην Κουλούρα και δεσμεύθηκα προσωπικά ότι θα αποζημιωθούν. Εμένα θα ρίξουν ευθύνες αν δεν συμβεί αυτό" είπε.
Επίσης τόνισε ότι οι παραγωγοί επιτραπέζιου ροδάκινου εισέπραξαν διπλάσια τιμή από πέρσι και αυτό οφείλεται στην εξωτερική πολιτική του Καραμανλή που άνοιξε την τεράστια αγορά της Ρωσίας.
Για το ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ροδάκινο είπε ότι σε συνεννόηση με τις δυο συνεταιριστικές βιομηχανίες ΑΛΜΕ και ΒΕΝΟΥΣ δόθηκε τιμή 30 λεπτά το κιλό. Άσκησε σκληρή κριτική στον βιομήχανο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ που ακόμα και σήμερα δεν έχει ξοφλήσει τους αγρότες στο σύνολό τους.
Έστειλε το μήνυμα΄στους υποψήφιους δημάρχους ότι ούτε η ΝΔ ούτε ο ίδιος προσωπικά θα εμπλακεί στα σενάρια αυτά. "Είναι πολύ νωρίς. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει τώρα", είπε.
Για τον ΕΣΔΑ είπε πως στηρίχτηκε από την κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια (πήρε 3 εκ ευρώ) για να κλείσει τις χωματερές. Τόνισε ότι ο τέως πρόεδρος Γ. Δάλλας βοηθήθηκε από τον ίδιο πάρα πολύ και ότι ουδόλως ανακατεύτηκε στην εκλογή Παπαποστόλου στην θέση του προέδρου του φορέα. Είπε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα των δημάρχων να επιλέξουν όποιον θέλουν και αυτό έπραξαν. "Τώρα που βγήκε ο Παπαποστόλου έγινε ξαφνικά κομματικός ο ΕΣΔΑ και όταν επί εξαετία ήταν ο Δάλλας πρόεδρος ήταν ακομμάτιστος;" αναρωτήθηκε.
Για την θέση "12" είπε ότι στηρίζει την ομόφωνη απόφαση των δημάρχων και αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα υποστήριζε την θέση "5". Τόνισε ότι πρόβλημα πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε
Τέλος, για την μη συμμετοχή του στην κυβέρνηση είπε ότι "Η Ημαθία αδικήθηκε και όποιος ασχολείται με την πολιτική και πει ότι δεν έχει φιλοδοξίες λέει ψέματα".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός μπορεί να πιστέψει όσα είπε ο χαλκίδης?
τόσο φτωχά επιχειρήματα και το πρόβλημα του είναι ο τσαβδαρίδης. Γιατί τον φωτιάδη αυτός τον έβγαλε.

Ανώνυμος είπε...

΄Οποιος δεν μπορει να πει ΕΝΑ επιχείρημα εις βάρος του καταφεύγει σε χυδαία "επειχηρήματα". Ο Χαλκίδης, είτε αρέσει είτε όχι, παραμένει μια δυνατή, ακλόνητη θα έλεγα, σταθερά της ΝΔ στην Ημαθία. Το έργο του είναι τεράστιο και μπορεί να το δει ο κάθε καλόπιστος. Ο Φωτιάδης και ο Τσαβδαρίδης αν βγει πρώτο το ΠΑΣΟΚ θα πάνε στα σπίτια τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χαλκίδης είναι αυτός που τρβάει το κουπί της Ν.Δ. στο Νομό Ημαθίας και δυστυχώς δεν παίρνει τα ανάλογα εύσημα και από το κόμμα και από το λαό...

Xronika είπε...

Έστειλε αναγνώστης σχόλιο και αναφέρεται σε κάποιο ηχητικό που έχουν πιτσιρίκια(;) στην Μελίκη.Δεν το ανεβάζω διότι λέγεται κάτι που δεν τεκμηριώνεται. Ας στείλει (ανώνυμα) το ηχητικό και τα ξαναλέμε.
Χ. Μόχλας