Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Υπουργείο λέει: Ο Παπουτσής προσλήφθηκε αξιοκρατικά - Το ανέκδοτο του Οκτωβρίου

Η ερώτηση ήταν απλή και σύντομη. Με ποια προσόντα προσλήφθηκε ή διορίστηκε ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα; Ο βουλευτής που το ρώτησε ήταν ο Νικολόπουλος και η απάντηση που πήρε είναι μνημείο υποκρισίας. 
Δείτε την:

«Η επιλογή των εκπροσώπων της Ελλάδας που υπηρετούν ως σύμβουλοι στο γραφείο του εκτελεστικού...
διευθυντή στην Παγκόσμια Τράπεζα γίνεται με βάση τα προσόντα και την εμπειρία τους», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σεραφείμ Τσόκας.

Η απάντηση του ΥΠΑΝ διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτημα σχετικά με την ανακοίνωση της τοποθέτησης του Χρήστου Παπουτσή ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

«Η πολυπλοκότητα των εργασιών στο γραφείο τού εκτελεστικού διευθυντή απαιτεί εμπεριστατωμένες γνώσεις, κατάλληλες τεχνικές ικανότητες και εμπειρία» αναφέρει ο Σ. Τσόκας και προσθέτει ότι η επιλογή της υποψηφιότητας γίνεται, αφού λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες της εν λόγω θέσης και συνεκτιμώνται τα προσόντα και η εμπειρία.
Σύμφωνα με το ΓΓ του ΥΠΑΝ, ο μισθός του συμβούλου στον εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας καταβάλλεται από την Παγκόσμια Τράπεζα, με βάση το ισχύον μισθολόγιό της για το προσωπικό της.
Το έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης διευκρινίζει ακόμα ότι ο διορισμός των συμβούλων γίνεται από τον εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας, μετά την εισήγηση της υποψηφιότητας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, στην παρούσα συγκυρία υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, για διευκόλυνση του επιχειρείν και για περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδος στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών, με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει ο οργανισμός.

πηγή: 7Ημερες

Δεν υπάρχουν σχόλια: