Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΔΗΜ.ΑΡ.- Αποχώρησε ο Στ. Κασαπίδης (μέλος Κ.Ε.) - Η επιστολή του

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Στέφανος Κασαπίδης, ο οποίος , ήδη μετά τις εθνικές εκλογές, είχε εκφράσει τις διαφωνίες του για την επιλογή της ΔΗΜΑΡ να μετέχει στην τρικομματική κυβέρνηση.
Τους λόγους της αποχώρησής του εξηγεί με επιστολή του την Τρίτη προς τον Φ. Κουβέλη.
Όπως επισημαίνει η πολιτική που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που αντιλαμβάνεται ο ίδιος ως...

«σύγχρονη δημοκρατική μεταρρυθμιστική αριστερή πολιτική» αλλά και από τις ιδρυτικές αρχές του κόμματος.

Πάντως , ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει την πολιτική του δράση για «μία αριστερή και προοδευτική διέξοδο από την κρίση».
Ο κ. Κασαπίδης βρίσκεται σε πολιτική συνεννόηση με τους επίσης αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Νεφελούδη, Στέφανο Μπαγεώργο, και με άλλα στελέχη του χώρου που επιδιώκουν να παρέμβουν στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2012 , είχε παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα Επιτροπής Πόλης Πειραιά (και από μέλος της Επιτροπής Πόλης του Πειραιά) της ΔΗΜΑΡ, αντιδρώντας στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά. Είχε παραμείνει ωστόσο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Ολόκληρη η επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ είναι η εξής:

«Οι αποφάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς και η πολιτική που ασκείται από αυτή το τελευταίο οκτάμηνο και συγκεκριμένα από την επιλογή της να στηρίξει την κυβέρνηση και μετά με έχουν βρει στο σύνολό τους αντίθετο.

Τους τελευταίους μήνες μου έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική αυτή κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που αντιλαμβάνομαι ως σύγχρονη δημοκρατική μεταρρυθμιστική αριστερή πολιτική. Καθημερινά αντιλαμβάνομαι υποχωρήσεις και αναιρέσεις της πολιτικής μας ατζέντας που αλλοιώνουν το στίγμα της Δημοκρατικής Αριστεράς έτσι όπως πρωτοξεκίνησε. Δυστυχώς τα βήματα που γίνονται δεν είναι αναστρέψιμα.

Επειδή ψυχικά και οργανωτικά έχει επέλθει τεράστια απόσταση από την πολιτική του κόμματος, σας ενημερώνω για την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά, ώστε να καταφέρω να υπηρετήσω απρόσκοπτα και με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια για μία αριστερή και προοδευτική διέξοδο από την κρίση.

Αθήνα, 05-03-2013
Με εκτίμηση
Στέφανος Κασαπίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: