Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας- Τιμούμε τον εκλιπόντα Δ. Βλάχο, θα μας λείψει

Για το Δημήτρη Βλάχο 
Δημ. Βλάχος, πρών δήμαρχος Νάουσας
 Έφυγε από κοντά μας ο Δημήτρης Βλάχος, ο αγωνιστής της Αριστεράς και επί πέντε τετραετίες πρωτοπόρος Δήμαρχος της Νάουσας.
  Ο Δημήτρης Βλάχος, δικηγόρος στο επάγγελμα, από πολύ νωρίς αφιέρωσε τον...

εαυτό του στην πόλη. Σε ηλικία 27 μόλις ετών, το 1964, εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος  και έγινε Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος. Οι αριστερές του καταβολές και πεποιθήσεις, οδήγησαν στη σύλληψη του στις 21 Απριλίου του 1967 και στο δρόμο της εξορίας μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές. Εκλέχθηκε  για πρώτη φορά Δήμαρχος το 1975 και επανεκλέχθηκε στο ίδιο αξίωμα το 1978,1982, 1986 και για τελευταία φορά στις Δημοτικές εκλογές του 1998. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αργότερα το 1988 πρωτοστάτησε στη Δημιουργία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ διατελώντας μέλος στην πρώτη του Κεντρική Επιτροπή.  Στις τελευταίες εκλογές του  Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, αλλά και από το 2010, με την εφαρμογή του Μνημονίου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεών του για την έξοδο από την κρίση συμμετέχοντας σε όλες τις κινητοποιήσεις και εμψυχώνοντας την Τοπική Οργάνωση με την παρουσία και το λόγο του.
 Το 2008 ο Δημήτρης Βλάχος σύνταξε την «Αναφορά» του απευθυνόμενος στους πολίτες αυτής της πόλης και εκθέτοντάς τους τη ζωή και το έργο του από την Κατοχή ως την τελευταία του μέρα στο αξίωμα του Δημάρχου το 2002.
Με τη σειρά μας, ως σύντροφοί του στην Αριστερά και στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, ως κοινωνοί των οραμάτων του για την πόλη και συναγωνιστές, δηλώνουμε την τιμή στο πρόσωπό του και αναφέρουμε πως θα μας λείψει.

                                                          

 Η τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: