Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κάτω Αχαϊα- Απέκλεισαν τους ναζιστές από την κατάθεση στεφάνων οι αντιφασίστες- Κλώτσησαν το στεφάνι τους

Διαβάστε πως περιγράφει μια εκπαιδευτικός τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στο δήμο Κάτω Αχαϊας όταν θέλησαν οι ναζί της Χ.Α να καταθέσουν στεφάνι.
Συγκεντρώθηκαν πολίτες που ανήκουν κατά βάση στον ΣΥΡΙΖΑ και απέκλεισαν το...
μνημείο των Ηρώων με αποτέλεσμα να αποτραπεί η βεβήλωση του χώρου από τους απόγονους του χιτλεροφασιμού στη χώρα μας.

«Στην πλατεία που πραγματοποιούνταν οι εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο και μέσα στο μεγάλο πλήθος κόσμου και παιδιών έξι μεγάλων σχολείων εμφανίστηκαν συντεταγμένα και με ρόπαλα- σημαίες χρυσαυγήτες της περιοχής. Αρκετός κόσμος αντέδρασε και απευθυνθήκαμε στον Δήμαρχο να πάρει θέση και στην Αστυνομία να απαγορεύσει τα ρόπαλα μέσα στον κόσμο σε γονείς και παιδιά».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν σύμφωνα με την εκπαιδευτικό λίγο πριν την κατάθεση στεφάνων:
«Κάποιοι δημοκράτες εκπαιδευτικοί αποφάσισαν, αν κάνουν κίνηση οι χρυσαυγίτες για κατάθεση στεφάνου, να μην συμμετέχουν με τους μαθητές τους στην παρέλαση ως διαμαρτυρία. Κάποιοι πολίτες μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσαμε να τους εμποδίσουμε ξεκάθαρα αφού ούτε ο Δήμαρχος ούτε η αστυνομία μας απάντησαν κάτι προς την σωστή κατεύθυνση και συγκεκριμένο.


 Ξαφνικά μετά το τέλος της δοξολογίας που έγινε στον μικρό και ενώ ο κόσμος ήταν έξω, ακούσαμε από τα μεγάφωνα ότι με απόφαση δημάρχου δεν θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων από κανέναν και θα περάσουμε κατευθείαν στην παρέλαση!
Η αντιπολίτευση αντέδρασε σε αυτό και κατέβηκαν από την εξέδρα των επισήμων. Οι χρυσαυγίτες έμειναν αρκετή ώρα στην θέση τους καθώς και όσοι ετοιμαζόμασταν πριν να τους εμποδίσουμε».


Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι και μετά το τέλος της παρέλασης με τις δυο πλευρές να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρής έκτασης επεισόδια.
«Μετά το τέλος της παρέλασης τους είδαμε που κινήθηκαν προς το μνημείο κατάθεσης. Πήγαμε όσοι είχαμε απομείνει γιατί αρκετός κόσμος πήγε να πάρει τα παιδιά του και σταθήκαμε μπροστά στο μνημείο απέναντί τους.


 Με συνθήματα για την αντίσταση και κατά του φασισμού τους απωθήσαμε, τους είπαμε ότι οι ταγματασφαλίτες και όσοι έδειχναν με το δάχτυλο τους πατριώτες στην κατοχή για να τους εκτελέσουν οι φασίστες κατακτητές δεν έχουν καμιά θέση εκεί και να φύγουν.

 Αυτοί αντιστάθηκαν και μας απείλησαν με τις επόμενες εκλογές κι έκαναν να αφήσουν το στεφάνι τους στα πόδια μας. Εμείς εξακολουθήσαμε να τους φωνάζουμε ταγματασφαλίτες και ζήτω η αντίσταση και το κλωτσήσαμε πέρα.
Μετά επικράτησε ένταση αλλά μείναμε σταθεροί εκεί μπροστά στο μνημείο κι αυτοί μαζεύτηκαν κι έφυγαν. Ο κόσμος όρχησε να χειροκροτεί και να μας φωνάζει μπράβο».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελικά αυτή είναι η μόνη μέθοδος που αποδίδει!!

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Αν δεν τονιζες τοσο το γεγονος οτι ειστε μελη του συριζα θα ηταν καλυτερα.. Περαν του πολιτικου οφελους ο αντιφασιστικος αγωνας ειναι κοινος ολων μας και οχι των αριστερων (βουλευτικων) κομματων για να το διαφημιζετε ετσι...

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, θα σε κάνουμε σχολικό σύμβουλο.