Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΤΡΑ- Άγριες συμπλοκές μελών της Χ.Α με αντιεξουσιαστές

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας, όταν συνεπλάκησαν περίπου 100 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, του αντιεξουσιαστικού χώρου με μέλη της Χρυσής Αυγής. Από τις συμπλοκές προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα μπαρ και εστιατόρια της περιοχής. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η αστυνομία δεν παρενέβη διότι δεν είχε δυνατότητα να ελέγξει την κατάσταση. Τα επεισόδια...
εξετάζει, σύμφωνα με το best.gr, η Ασφάλεια Πατρών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή έχουν γίνει περίπου 10 προσαγωγές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του patrastimes.gr, όλα άρχισαν στο κάτω μέρος της πλατείας στα Ψηλά Αλώνια, όπου 100 περίπου αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με περίπου 15 μέλη της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησε πετροπόλεμος και τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε όλη την πλατεία της περιοχής. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι κλήθηκε η αστυνομία, έφτασαν επί τόπου δύο περιπολικά, τα οποία μόλις είδαν το συμβάν έκαναν αναστροφή και δεν επενέβησαν.
Άλλα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο έριξαν πέτρες και ξύλα σε μία ψησταριά στα Ψηλά Αλώνια, όπου συχνάζουν μέλη της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια οι θαμώνες της ψησταριάς βγήκαν έξω και ακολούθησε αντιπαράθεση.


 
«Ήταν τρομακτική η εικόνα. Φοβόμασταν να βγούμε ακόμα και στα μπαλκόνια μας. Από παντού ακούγονταν τζάμια και μπουκάλια που σπάνε, πέτρες που εκτοξεύονται και κραυγές» λέει στο thebest.gr αυτόπτης μαρτυρας.


 
Στο μεταξύ, την Τετάρτη, είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες στη διάρκεια των επιχειρήσεων «Ξένιος Ζευς» στην Πάτρα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράνομων μεταναστών, λαμβάνουν μέρος και πολίτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές έχει εντοπιστεί τουλάχιστον ένας δημοτικός υπάλληλος, μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης, που συμμετέχει στις συλλήψεις.


http://tvxs.gr/news/ellada/symploki-melon-tis-xa-me-antieksoysiastes-sta-psilalonia-patras

Δεν υπάρχουν σχόλια: