Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερήσια εκδήλωση του Δήμου Βέροιας στην πλατεία Δημαρχείου, για την οργάνωση του δικτύου Εθελοντικών Ομάδων του Δήμου την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή...του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ), που εδρεύει στα Ριζώματα και συνεργάζεται με το Δήμο στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Στην πλατεία Δημαρχείου τοποθετήθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα ειδικών αποστολών – παντός εδάφους (διαθέτουν κίνηση και στους έξι τροχούς) του ΕΣΕΠΑ, ένα μεγάλο πυροσβεστικό και ένα αυτοκινούμενο Κέντρο Επιχειρήσεων. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες του Εθελοντικού Σώματος και τις προοπτικές της ανάπτυξης ενός Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων διαφόρων αποστολών, που ξεκινά και φιλοδοξεί να οργανώσει ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το ΕΣΕΠΑ.

Πολλοί νέοι συμπλήρωσαν τα έντυπα του Δήμου Βέροιας εκδηλώνοντας τη διάθεση τους να αποτελέσουν τους πρώτους πυρήνες της προσπάθειας, αφού ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής του ΕΣΕΠΑ κ. Νίκο Σαχινίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπαίδευση των πολιτών που θα ενδιαφερθούν, θα πραγματοποιείται στις άρτιες εγκαταστάσεις Εθελοντικού Σώματος στα Ριζώματα από εξειδικευμένους σε θέματα Πολιτικής Προστασίας εθελοντές (Πυροσβέστες, Διασώστες κτλ). Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δίνεται η δυνατότητα φιλοξενίας ομάδων νέων διαφόρων ηλικιών στο Κέντρο Εκπαίδευσης οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν τις πολυποίκιλες μορφές εθελοντισμού, κοντά σε νέους από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Εθελοντής ωστόσο μπορεί να γίνει κάθε πολίτης όλων των ηλικιών που έχει την διάθεση να εκπαιδευτεί για να ενταχθεί στο Δίκτυο του Δήμου.

Στο χώρο της εκδήλωσης βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Συγκοινωνιών κ. Νίκος Μωυσιάδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Κώστας Βοργιαζίδης καθώς και Γερμανοί εθελοντές που συμμετείχαν στην ενημέρωση του κοινού

Δεν υπάρχουν σχόλια: