Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Συντονίζουν το κάλεσμά τους για μαζική άρνηση πληρωμής των έκτακτων φορολογικών εισφορών τα κόμματα της Αριστεράς, που καταγγέλουν την κυβέρνηση για πολιτική κοινωνικής βαρβαρότητας.
«Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για....
τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν», επισημαίνει το ΚΚΕ.

΄Ηδη σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν πάρει αποφάσεις να συγκεντρώσουν τα εντάλματα πληρωμής (εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας) και να τα επιστρέψουν ομαδικά. Το ΚΚΕ χαιρετίζει αυτές τις πρωτοβουλίες και παράλληλα καλεί «κάθε αποφασισμένη εργαζόμενη και εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε αυτοαπασχολούμενο ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει ισχυρή οργανωμένη παρουσία του ΠΑΜΕ, να πάρει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστά ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή αυτενέργεια, η λαϊκή συμμαχία και αγωνιστική δράση. Οργάνωση, αλληλεγγύη, πάλη τώρα και παντού!».

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει τα «φορομπηχτικά μέτρα», όπως η επιβολή της έκτακτης εισφοράς και του ειδικού τέλους ακίνητων σε όλους γενικά τους πολίτες, ανεξάρτητα της πραγματικής φοροδοτικής τους ικανότητας, τα οποία εκτός από κοινωνικά άδικα είναι και αντισυνταγματικά. Ο ΣΥΝ θα στηρίξει και , όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι καθώς και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ να μην μετατραπεί η ΔΕΗ σε τιμωρητικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά». Επίσης, καλεί τους επιστημονικούς φορείς, και κυρίως τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα πανεπιστήμια, και ιδιαίτερα τις νομικές σχολές, να διαμορφώσουν το πλαίσιο νομικής αλλά και πρακτικής υποστήριξης.

Με τίτλο «Δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα», η ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ο κ. Αλ. Αλαβάνος προσφεύγει στο Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη επισυνάπτοντας την έκφραση που αποδίδει την έννοια «πληρώνω τις συνέπειες για κάτι, για το οποίο δεν ευθύνομαι». Και σημειώνει: «Ε, λοιπόν, για την οικογένεια του εργάτη, του αγρότη, του επιστήμονα του καταστηματάρχη, του μάστορα, «κερατιάτικα» είναι τα χρέη για τα τοκογλυφικά κέρδη αμερικανών και ευρωπαίων κεφαλαιούχων, για τις οφειλές στην τρόικα από τα νέα δάνεια, για το εμπορικό έλλειμμα απέναντι στη Γερμανία, για τα κρατικά πακέτα διάσωσης των μεγαλοτραπεζιτών, για την ασύλληπτη αγορά εξοπλισμών από την παγκόσμια αλητεία των εμπόρων θανάτου, για τα σκάνδαλα της Siemens ή του Βατοπαιδίου. Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Δεν πληρώνουμε. Δεν πληρώνουμε τα κερατιάτικα».

Ζητά παύση πληρωμών για την εισφορά και το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ «προς το δουλικό κράτος της υποταγής στις Βρυξέλλες» και καλεί τα κινήματα «δεν πληρώνω», τα συνδικάτα, τις πλατείες, τους δικηγορικούς κι άλλους επιστημονικούς συλλόγους, προοδευτικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εθελοντές να δημιουργήσουν γρήγορα κέντρα ενημέρωσης και αλληλοστήριξης στις μεγάλες πόλεις .

Επίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλά για μαζική ανυπακοή απέναντι στα παλιά και νέα χαράτσια. «Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος να μην πληρώσει τις "έκτακτες εισφορές" και τα "ειδικά τέλη"». Εξάλλου αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης», τονίζει. Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλα τα σωματεία, τους επιστημονικούς συλλόγους και τις επαγγελματικές ενώσεις, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές με συλλογικές αποφάσεις να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να καλύψουν τα μέλη τους στη μη καταβολή τους.

ΤΟΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: