Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Βιολογικός Ριζωμάτων. Τα λύματα ακόμη και σήμερα, ακατέργαστα στον Αλιάκμονα.

Έγινε ο έλεγχος στον Βιολογικό καθαρισμό των Ριζωμάτων, στις 15 Ιουνίου 2011. Ο έλεγχος έγινε μετά την καταγγελία της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, τον Μάιο. Πρίν τον έλεγχο, ενημερώθηκαν εγγράφως, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι την συγκεκριμένη ημέρα, θα γίνει ο έλεγχος. Δηλαδή, υπήρχε ο χρόνος να ετοιμαστούν και να δείξουν άλλη κατάσταση. Αν και το προσπάθησαν,....
δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ο έλεγχος, επιβεβαίωσε πλήρως, όσα ανέφερε η Οικολογική Ομάδα. Τότε, επικαλέστηκαν ηλεκτρική βλάβη δυο, τριών ημερών από όπου προέκυψε το πρόβλημα. Δεν ήταν βέβαια η αλήθεια.

Η τελευταία αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στην πραγματικότητα, έγινε από την Ομάδα, στις 6 Σεπτεμβρίου (Έγιναν και άλλες νωρίτερα). Τώρα, είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα. Πάλι, το σύνολο των λυμάτων καταλήγει στο δάσος και από εκεί στον Αλιάκμονα. Και από αυτό το νερό, πίνει η Θεσσαλονίκη. Δεν δούλευε απολύτως κανένα μηχάνημα, στις πολλαπλές καταγραφές μας. Χωρίς βέβαια να ενημερωθεί κανένας, έγινε έλεγχος από αρμόδια Υπηρεσία και τα διαπίστωσε πλήρως. Δηλαδή, δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και πήγανε στον βρόντο. Καθόλου δεν συμφωνούμε με την άποψη πολλών που λένε ότι όλα γίνονται για τις μίζες. Στην Ημαθία, δεν συνελήφθη κανείς για μίζες. Άρα, είμαστε ο καθαρότερος Νομός.

Μάλλον η «ηλεκτρική βλάβη», είναι μόνιμη ή η βλάβη είναι μόνιμη αλλά, κάπου αλλού. Το ζητούμενο όμως, είναι άλλο. Σε περίπτωση προστίμου, ποιος θα το επιβαρυνθεί; Πάλι ο Δημότης; Για παραλείψεις, ανεπάρκεια και αδιαφορία κάποιων προσώπων, θα πληρώσουν οι Δημότες; Ο βιολογικός, δεν δούλεψε διότι ο προηγούμενος Δήμαρχος, δεν φρόντισε γι ΄αυτό. Παρέδωσε ένα έργο στον νέο Δήμο, σε αχρηστία. Δεν γνωρίζουμε γιατί και ο κ. Δάσκαλος, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, σύρθηκε σε αποφάσεις παραλαβής, ενός έργου σε αχρηστία. Θα πρέπει να επανεξετάσει την κατάσταση και να βρεί ποιοι τον παραπλάνησαν. Ο Δήμος Βέροιας, θα πρέπει να κινηθεί ανάλογα και να διεκδικήσει και το τελευταίο ΕΥΡΩ προστίμου, από αυτούς που με τις παραλήψεις τους, ζημίωσαν τον Δήμο. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για το πρόστιμο των 94. 000 ΕΥΡΩ για την χωματερή. Να διεκδικηθούν όλα από αυτούς που κατά συνήθεια παρέβαιναν τον μισό Ποινικό και Διοικητικό κώδικα, υποθηκεύοντας το μέλλον της περιοχής μας.

Να θυμίσουμε ακόμη μια φορά ότι καμία απειλή ή εκβιασμός από τον οποιονδήποτε, δεν πρόκειται να μας σταματήσει να δημοσιοποιούμε ανάλογες καταστάσεις. Έχουμε λόγους για να το αναφέρουμε τώρα.


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: