Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ- ΤΙ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ

Ενημερωτική συνάντηση εργασίας για τα έργα του ΕΣΠΑ και για τη δυνατότητα υποβολής νέων ώριμων προτάσεων για την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο ‘ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα’, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Α. Ωραιοπούλου. Συμμετείχαν επίσης:ο Βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Φωτόπουλος και Ευθυμιάδης, οι Δήμαρχοι Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης και Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Δημήτρης Δάσκαλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Κώστας Παπαδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπατσαρά και Σαρηγιαννίδης, εκπρόσωποι της Μητρόπολης, του Επιμελητηρίου Ημαθίας, της ΕΠΣΜ Ημαθίας, της Ακαδημίας Αστυνομίας και άλλων φορέων της Ημαθίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και των Δήμων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης ενημέρωσε για τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα της Ημαθίας (ανέγερση 10ου δημοτικού σχολείου Νάουσας, 3,4 εκατ. ευρώ, ανέγερση δημοτικού σχολείου Ριζωμάτων, 3,5 εκατ. ευρώ), καθώς για τα έργα την τεχνική υποστήριξη των οποίων έχει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας που υπέβαλλε και τις προτάσεις (ανακατασκευή και εξοπλισμός Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος, αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Πλατέος, αποπεράτωση συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου Αλεξάνδρειας, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο κέντρο της Αλεξάνδρειας).
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς στη διάρκεια της θητείας του, αλλά και με τη Διαχειριστική Αρχή της διορισμένης και σήμερα αιρετής Περιφέρειας, συνθήκη αναγκαία για την πιο αποτελεσματική και άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Τόνισε επίσης ότι στην Ημαθία δεν παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις σε όλα τα εκτελούμενα έργα, παρά τις δύσκολες διαδικασίες μετάβασης από τον θεσμό της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σ’ αυτόν της Περιφέρειας.
Οι Δήμαρχοι παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις και ζήτησαν διευκρινήσεις αναφορικά με τα διαδικαστικά ένταξης και άλλων έργων.
Στη σύσκεψη τέθηκαν επίσης από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη και των φορέων θέματα που αφορούν μεγάλα έργα της Ημαθίας, όπως: κάθετος άξονας Βέροιας-Σκύδρας, περιφερειακή αγορά Κουλούρας, επέκταση Νοσοκομείου Βέροιας, αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας, Τάφρος 66, Βιολογικός Αρχαγγέλου, τα οδικά έργα Καταφύγι-Ελατοχώρι-Ριζώματα, Γιαννιτσά-Αλεξάνδρεια-Εγνατία, η σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων Βεργίνας-Πέλλας-Δίου, η σύνδεση των χιονοδρομικών Ελατοχωρίου-Σελίου-3-6 Πηγαδιών-Βόρρα κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: