Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ !

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΩΣΕ ''ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ'' ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ !

ΜΕ ΤΑ ''ΜΠΟΥΝΙΑ'' Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ !

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
Συνεχίζεται για έβδομη συνεχή μέρα ο.....
βρώμικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος εναντίον της Λιβύης , ο οποίος κάθε μέρα κοστίζει δεκάδες ζωές σε αμάχους , μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά !

Η νεώτερη εξέλιξη σε σχέση με αυτόν τον άθλιο πόλεμο , ο οποίος διεξάγεται για την υπεράσπιση των αμάχων και καταλήγει στην εξολόθρευση τους , είναι ότι από τον θλιβερό αμερικανο – γαλλο-βρετανικό άξονα , που τον ξεκίνησε περνάει σταδιακά στα ληστρικά χέρια του ΝΑΤΟ !

Πράγματι , κατά τον Γενικό Γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Αντερς Φον Ρας Μούνσεν , οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αποφάσισαν , ομόφωνα αργά το βράδυ της Πέμπτης , να αναλάβουν την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη !

Η κατάπτυστη αυτή απόφαση του ΝΑΤΟ , η οποία το εμπλέκει άμεσα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης , ελήφθη μετά από βασανιστική υπαναχώρηση κυρίως της Τουρκίας , η οποία μπλόκαρε μέχρι τότε τη σχετική Νατοϊκή απόφαση !

Η Τουρκική αυτή στάση και η τελική υπαναχώρηση της ¨Άγκυρας , η οποία δεν είναι γνωστό κάτω από ποιους όρους και ποιά, ενδεχομένως , ανταλλάγματα έγινε , αναδεικνύει το ειδικό βάρος και τον ιδιαίτερο ρόλο που επιδιώκει να παίζει η Τουρκία , ως κλειδί των εξελίξεων και των αποφάσεων !

Σε αντίθεση με την Τουρκία , η Ελλάδα του Γ . Παπανδρέου , ως αθλιέστατο προτεκτοράτο , έσπευσε , από την πρώτη στιγμή , όχι μόνο να συνταχτεί με την ανάληψη επιθετικού στρατιωτικού ρόλου του ΝΑΤΟ εναντίον της Λιβύης αλλά και να φανεί ‘’βασιλικότερη ‘’ των πλέον φανατικών ιεράκιων ασκώντας δριμεία κριτική σε όσες χώρες εξέφραζαν επιφυλάξεις για την ανάληψη ΝΑΤΟϊκής δράσης στη Λιβύη !

Όλα δείχνουν , επίσης , ότι το ΝΑΤΟ , πέραν της ανάληψης επιθετικής δολοφονικής δράσης για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη , θα προχωρήσει σε διεύρυνση των εγκληματικών στρατιωτικών του επιχειρήσεων .

Συγκεκριμένα το ΝΑΤΟ , κατά πάσα πιθανότητα , θα διευρύνει θεαματικά τον επιθετικό στρατιωτικό του ρόλο εναντίον της Λιβύης , αναλαμβάνοντας , ταυτόχρονα , και την ‘’εύθηνη’’ για την προστασία των αμάχων ‘’ !

Όπως είπε η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ‘’ και οι 28 σύμμαχοι έδωσαν στις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ εντολή να καταρτίσουν επιχειρησιακό σχέδιο ώστε το ΝΑΤΟ να αναλάβει την ευρύτερη αποστολή προστασίας των αμάχων ‘’ !Η Χ. Κλίντον πρόσθεσε , επίσης , με έμφαση : ‘’ To NATO είναι κατάλληλο για το συντονισμό αυτής της διεθνούς προσπάθειας’’ !!!



Η ενδεχόμενη ανάληψη της ευθύνης από το ΝΑΤΟ για την προστασία των αμάχων , η οποία αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες , είναι βέβαιον ότι θα δώσει στον πόλεμο νέα πολύ πιο γενικευμένη και καταστροφική τροπή !

Ταυτόχρονα , όμως , κινδυνεύει να ανοίξει ευθέως το δρόμο για την ανάληψη από το ΝΑΤΟ χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Λιβύης ,πράγμα που αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν αναπόδραστη εξέλιξη , αν και είναι μάλλον σαφές ότι θα σηματοδοτούσε μια άνευ προηγουμένου αιματοχυσία και αδιέξοδο!

Είναι προφανές ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Λιβύη θα κινδυνεύσει να μετατραπεί κάτι ανάμεσα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν της Μεσογείου !

Η άμεση και γενικευμένη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις βρώμικες επιχειρήσεις κατά της Λιβύης , πέραν τους ευρύτατους κινδύνους για όλη τη Μεσόγειο , θα σηματοδοτήσεις και την άνευ προηγουμένου συμμετοχή της Ελλάδας σε ένα επιθετικό πόλεμο και μάλιστα κατά γειτονικής αραβικής χώρας.

Η Ελλάδα έχει ήδη προσφέρει στο ΝΑΤΟ ,πέραν των βάσεων , ελικόπτερα ,φρεγάτες και αεροπλάνα επιτήρησης !

Την ίδια ώρα η Τουρκία προσφέρει στο ΝΑΤΟ για το ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης πολεμικά πλοία , ένα υποστήριξης και ένα υποβρύχιο , τα οποία επιδιώκει να επιχειρούν ανάμεσα στην Κρήτη και τη Λιβύη ! Είναι ακριβώς η περιοχή που η Τουρκία προβάλλει αμφισβητήσεις (βλέπε Γαύδο) και η Ελλάδα επιδιώκει να αναλάβει η ίδια την επιτήρηση !

Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός , πάνω στα συντρίμμια της βομβαρδιζόμενης Λιβύης και στο μαρτύριο του λαού της , μόλις άρχισε !

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: