Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΗΞΕΡΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ Ο ΘΑΝ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Διαβάζοντας τη δήλωση του βουλευτή Γικόνογλου έχω να παρατηρήσω δυο πράγματα. Πρώτο ότι τη συνολική ευθύνη φέρει ο Κ. Καραπαναγιωτίδης γεγονός που λέγεται τόσο από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων δια του εκπροσώπου τους κ. Εμμανουηλίδη όσο και από την Ένωση Γονέων. Αυτό σημαίνει ότι οι ευθύνες του Αντιπεριφερειάρχη είναι δεδομένες και ως εκ τούτου πρέπει να τις αναλάβει.
Τι είδους όμως είναι οι παραλείψεις; Είναι...τυπικές ή ουσιαστικές; Εδώ έχω καταγράψει δυο εκδοχές. Η μια εκδοχή μιλάει για τυπικές ευθύνες που την υποστηρίζει τόσο ο τέως νομάρχης όσο και έτερος Πασόκος βουλευτής Σιδηρόπουλος με την ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών. Οι παραλείψεις χαρακτηρίζονται ουσιαστικές από τον βουλευτή Γικόνογλου. Ποια είναι η αλήθεια;
Δεύτερο σημείο που αξίζει σχολιασμού είναι αυτό που αναφέρει ο βουλευτής Γικόνογλου ότι γνωρίζει το θέμα εδώ και μέρες αλλά δεν το λέει δημόσια. Τούτο τι άραγε σημαίνει; Το ξέρει το θέμα, ξέρει τη λύση και την κρατάει μυστική, λέει. Γιατί; Από πότε οι βουλευτές γνωρίζουν ότι σε ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας έχει δρομολογηθεί λύση και την κρατάνε για τον εαυτό τους;
Μήπως ο βουλευτής Γικόνογλου θύμωσε που ασχολήθηκε και άλλος βουλευτής του ιδίου κόμματος, ο Σιδηρόπουλος, και εξέδωσε ανακοίνωση ότι ήδη δρομολογήθηκε λύση και έβγαλε κι αυτός ανακοίνωση καθυστερημένα και επικαλείται ότι γνώριζε αλλά δεν το έλεγε; Πιο πιστευτό ακούγεται αυτό παρά το ότι γνώριζε και το κρατούσε για τον εαυτό του.
Ο Γικόνογλου θέλοντας να πλασάρει τον εαυτό του ως πολιτικό νέας κοπής που δεν έχει σχέση τόσο με τα παλαιοκομματικά παιχνίδια που παίζονται και παίζονταν, έχει ιδία άποψη και εμπειρία επ΄ αυτού, σε κάθε δημόσια παρέμβασή του το διαφημίζει. Διατυμπανίζει ότι αυτός είναι ένας πολιτικός που ακολουθεί διαφορετική πολιτική συμπεριφορά, δεν είναι λαϊκιστής, δεν είναι λύτης προβλημάτων (άλλος νεωτερισμός αυτός) κλπ.
Καλά θα κάνουν οι σύμβουλοί του να μην τον αφήνουν να εκθειάζει τον εαυτό του και να τον πουν ότι τα καλά λόγια θα πρέπει να τα λένε οι πολίτες για τον βουλευτή κι όχι ο ίδιος για πάρτι του.
Η ανακοίνωση του βουλευτή Θ. Γικόνογλου είναι η εξής:
Θανάσης Γικόνογλου
Γονείς και Τουριστικοί Πράκτορες υπήρξαν θύματα των λαθών του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας
Η κυβέρνηση δίνει λύση με νομοθετική ρύθμιση

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στην μεταφορά των μαθητών του νομού μετά την διακοπή των εργασιών από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, ο βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Γι ακόμα μια φορά λάθη και παραλείψεις που χαρακτήριζαν την Διοίκηση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα τη λειτουργία του τ. Νομάρχη και νυν Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη, οδηγούν την τοπική κοινωνία σε αδιέξοδο.
Αυτή τη φορά όμως, δεν πρόκειται απλά για τις γνωστές ανέξοδες υποσχέσεις ενός Νομάρχη που έχει συνηθίσει να μένει στο απυρόβλητο μέσα από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τώρα πλέον έχουμε να κάνουμε με μια Διοίκηση που φέρει τον τίτλο του Αντιπεριφερειάρχη στο πρόσωπο του κ. Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος συνεχίζει να διαχειρίζεται τα κοινά, όχι απλά αποφεύγοντας τις πραγματικές του ευθύνες, αλλά μεθοδεύοντας καταστάσεις σε τρόπο ώστε, για τις δικές του λανθασμένες πράξεις να έρχονται σε αντιπαράθεση δυο καθ όλα άξιες επαγγελματικές ομάδες (ΚΤΕΛ - Τουριστικοί πράκτορες) και ταυτόχρονα επιχειρεί να στρέψει τους γονείς και την κοινή γνώμη συνολικά σε βάρος της κυβέρνησης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Αντιπεριφερειάρχης, λίγο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου ως Νομάρχης οδήγησε εξ αιτίας λαθών της δικιά του Διοίκησης (που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά...), την δημοπράτηση της μεταφοράς των μαθητών σε αδιέξοδο και έθεσε σε ομηρία τον κλάδο των τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι από τις αρχές της σχολικής χρονιάς διενεργούν δρομολόγια μεταφοράς μαθητών χωρίς να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση όπως προβλέπει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον οποίο έλαβαν μέρος.
Στην πραγματικότητα συνέβαιναν τα εξής:
1. Όλους αυτούς τους μήνες οι τουριστικοί πράκτορες εκτελούσαν ένα έργο δίχως την παραμικρή νομική κάλυψη (με ότι αυτό συνεπάγεται...), χωρίς να γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον οποίο μειοδότησαν κρίθηκε αμετάκλητα άκυρο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, επειδή η Διοίκηση της Νομαρχίας έκανε τραγικά λάθη στη διεκπεραίωση της διαδικασίας!
2. Οι τουριστικοί πράκτορες ξεγελάστηκαν όλους αυτούς τους μήνες πιστεύοντας τις υποσχέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ότι το θέμα είναι... τυπικό και θα ξεπεραστεί εύκολα. Αυτό που άκουγαν όλο αυτό το διάστημα, ήταν αόριστες διαβεβαιώσεις και αιχμές σε βάρος του Υπουργείου το οποίο υποτίθεται ότι κωλυσιεργεί.
Ως εκ τούτου:
Οι Τουριστικοί πράκτορες δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν τα δρομολόγια που εκτέλεσαν, γιατί ποτέ δεν υπογράφηκε η σύμβαση εξ αιτίας των λαθών της Διοίκησης του νομού. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει το κράτος να προχωρήσει σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να μπαλωθούν οι προχειρότητες του Αντιπεριφερειάρχη.

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ
Προσωπικά, γνωρίζω εδώ και ένα δεκαήμερο ότι έχει ήδη δρομολογηθεί από το Υπουργείο η λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε η Διοίκηση του νομού μας και έχω ενημερώσει σχετικά τους άμεσα ενδιαφερόμενους (Τουριστικούς Πράκτορες) με τους οποίους είχα συνεργασία για τη σωστή ενημέρωση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντόλιου, από τον οποίο είχα λάβει και τη σχετική διαβεβαίωση. Απόδειξη του ότι το πρόβλημα δεν ήταν καθόλου τυπικό, όπως ήθελε να το παρουσιάζει ο κ. Καραπαναγιωτίδης, αλλά αρκούντως ουσιαστικό και σοβαρό, είναι το γεγονός ότι για την επίλυση του απαιτείται ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ρύθμιση και όχι απλά κάποια υπουργική απόφαση.
Σε αυτό το διάστημα αντί να δημοσιοποιήσω τα της θετικής έκβασης της υπόθεσης, προτίμησα να περιμένω για να δω ποια θα ήταν η αντίδραση του κ. Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του, έδειξε ότι προτιμά να κρύβεται στον φυσικό του χώρο, που δεν είναι άλλος από το γνώριμο καταφύγιο της "ένοχης σιωπής".

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ
Τι άλλο άλλωστε να έκανε, αφού δεν έχει κάτι να απαντήσει στο ερώτημα:
1. Τι έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης όλους αυτούς τους μήνες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα πριν τραβήξουν τα χειρόφρενα των λεωφορείων τους οι Τουριστικοί πράκτορες;
Και η απάντηση σκληρή μεν αληθινή δε: ΤΙΠΟΤΑ!
Πρώτο αποτέλεσμα της μεθοδευμένης απραξίας του κ. Καραπαναγιωτίδη είναι να διακοπεί η μεταφορά ων μαθητών και να επικρατήσει σύγχυση στους γονείς οι οποίοι δεν γνώριζαν προς ποια κατεύθυνση να στραφούν για να διεκδικήσουν το δικαίωμα της ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία.
Δεύτερο αποτέλεσμα ήταν να αλληλοσπαράσσονται δυο επαγγελματικές ομάδες μέσα στο νομό και άνθρωποι που θα έπρεπε να συνεργάζονται να καταλήγουν σε μια ατέρμονη διαμάχη.
Και μέσα σε αυτή τη σύγχυση, με τους αγανακτισμένους πολίτες (λεωφορειούχους και γονείς) να φωνάζουν και να κατεβαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες, αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο η μικροπολιτική σκοπιμότητα την οποία υπηρετεί με αξιοθαύμαστη πίστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, που ως πρωταρχικό του έργο έχει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης την οποία διαρκώς προσπαθεί να στρέφει σε βάρος της κυβέρνησης για να νίπτει ο ίδιος ως άλλος "Πόντιος Πιλάτος" τα χείρας του.

Ως βουλευτής Ημαθίας, που παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις, είχα την υποχρέωση να εκφράσω την αλήθεια, για να λάβει τέλος η παραπληροφόρηση και να γνωρίζουν οι αγανακτισμένοι συμπολίτες μας προς ποια κατεύθυνση οφείλουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους.

Με τιμή
Θανάσης Γικόνογλου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας με προσοχή την ανακοίνωση του κ. Γικόνογλου αντιλαμβάνομαι ότι έθεσε το πρόβλημα στην σωστή του διάσταση. Το πρόβλημα είναι απολύτως ουσιαστικό και όχι τυπικό όπως προσπάθησε να το παρουσιάσει ο κ. Καραπαναγιωτιδης. Το ότι η Πολιτεία χρειάζεται να νομοθετήσει για να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από παραλήψεις του κ. Καρπαναγιωτιδη νομίζω αυτό και μόνο το χαρακτηρίζει ουσιαστικό. Στο ότι δεν δημοσίευσε την λύση που γνώριζε από 10ημέρου όπως ισχυρίζεται νομίζω δεν μπορούμε να υποδείξουμε σε κανέναν το πως θα διαχειριστεί ένα πρόβλημα το οποίο πέρα από κοινωνικό είναι και πολιτικό γιατί ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αποποιείται τις ευθύνες του.

Ανώνυμος είπε...

signomi milaei o thanasakis pou to paizei bouleutis imathias kai i gunaika tou kai to paidi tou menoun ektos nomou imathias kai otan erxete o thanasakis ston nomo mas menei ston mantho to xenodoxeio?????plaka me kaneis tora????
telos o tanasakis

Ανώνυμος είπε...

Το Τανάση να βγεί μπροστά. Να φοβηθούν, να λυθούν όλα. Ξαναφέρτε τον Φωτιάδη. Αυτοί είμαστε, αυτοί μας αξίζουν.

Ανώνυμος είπε...

na pliroforisw ton filo afton pou anarotietai plaka me kaneis tora oti h gunaika kai to paidi aftou pou to paizei voulefteis imathias menoun ektos nomou giati i gunaika tou ergazetai ektos nomou.Fandozomai oti o idios aftos filos tha katigorouse ton thanasaki an evaze tin gunaika tou na douleuei sto politiko tou grafio i tin voleve pouthena allou.
Sto mantho menei o thanasakis mono otan erxetai h oikogeneia tou!
kai den se kanw plaka tora!!!